Με επιτυχία παρουσιάστηκε στον Βόλο η παράσταση «Αυτό το παιδί» από τους ΣκηνοΠαίκτες

Σε διοργάνωση της Πρότασης Ζωής και του ΟΚΑΝΑ

Οι ΣκηνοΠαίκτες έχουν ταξιδέψει την αγάπη τους για το θέατρο και τον Αλμυρό σε διάφορα μέρη, αλλά για πρώτη φορά είχαν τη χαρά, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν,  να εμφανιστούν στον Βόλο την Παρασκευή 28 Ιουνίου, έπειτα από την τιμητική πρόσκληση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» και του ΟΚΑΝΑ Βόλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, του Δήμου Βόλου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων και της Θεατρικής Ομάδας Βόλου «Θρυαλλίδα».

Το έργο «Αυτό το Παιδί» του Ζοέλ Πομμερά, σε σκηνοθεσία Ευάγγελου Κούργια, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στον Αλμυρό την άνοιξη του 2023 και προτάθηκε από τους ανωτέρω φορείς να παρουσιαστεί στον Βόλο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), με σκοπό την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα σχέσεων στην οικογένεια και πρόληψης εξαρτητικών συμπεριφορών. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία της Θεατρικής Ομάδας Αλμυρού «ΣκηνοΠαίκτες» με θεατρικές ομάδες της περιοχής, και συγκεκριμένα: τη Θεατρική Ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα», τη Θεατρική Ομάδα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου και τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούρπης «Νήες».

Η παράσταση αυτή, μεστή από μηνύματα για το ρόλο των γονεϊκών σχέσεων στην ενήλικη ζωή των ανθρώπων, άγγιξε βαθιά το κοινό του Βόλου, αλλά και του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής του που έδωσε δυναμικό παρόν.

«Μέσα σε ένα θεατρικό χώρο που ζηλέψαμε πολύ και που τον χαρήκαμε κάτω από τη φιλόξενη «ομπρέλα» των προαναφερόμενων φορέων, βρεθήκαμε ανάμεσα σε και εμπρός από ένα κοινό που παρακολούθησε με προσήλωση, χειροκρότησε με ζεστασιά, δάκρυσε συγκινημένο, αγκάλιασε σφιχτά, έδωσε δύναμη και ενθάρρυνση στη θεατρική μας απόπειρα να συνεργαστούμε με ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο όσο κι εμείς και έφυγε με σκέψεις και προβληματισμούς για τα μηνύματα του έργου που θα συζητιούνται για καιρό.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους για την ευκαιρία που μας δόθηκε να παρουσιάσουμε τη θεατρική δουλειά που κάνουμε με πολλή αγάπη και ψυχή, αλλά και για την υποδοχή, την αλληλεπίδραση, την υποστήριξη και ενθάρρυνση που εισπράξαμε από κοινό και διοργανωτές απλόχερα! Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του Κέντρου «Πρόταση Ζωής», κ. Ευθ. Ζιγγιρίδη, που συνεργάστηκε μαζί μας καθ΄ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, φρόντισε για την κάλυψη των ιδιαίτερων τεχνικών αναγκών της παράστασης και, κυρίως, πίστεψε στις δυνατότητες της ομάδας και τη δύναμη του έργου που παίχτηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Με το μυαλό μας γεμάτο από εικόνες και λόγια με θετικό πρόσημο και με την ψυχή μας γεμάτη από το αποτέλεσμα που επιφέρουν οι συνεργασίες ανθρώπων και φορέων που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τον πολιτισμό, δηλώνουμε ευγνώμονες και ανυπόμονοι να επαναλάβουμε κι άλλες δημιουργικές συμπράξεις με τόσο ισχυρό αποτύπωμα όπως αυτό της 28ης Ιουνίου 2024. Εις το επανιδείν», σημειώνουν οι ΣκηνοΠαίκτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.