Με επιτυχία στον Βόλο η παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου

Με πλήρη επιτυχία διεξήχθη αργά το απόγευμα της Τετάρτης, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του βραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου, με τίτλο «Ραγιάς- Μέρες και νύχτες του 1821», από τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Η ανοικτή εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο ξεκίνησε από νωρίς να προσέρχεται στο μικρό θεατράκι του Αναύρου, που βρίσκεται μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, και να γεμίζει τις θέσεις του θεάτρου, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τηρώντας όλα τα μέτρα για την πανδημία.
Για το βιβλίο που «ξεκίνησε τώρα το ταξίδι του», μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας δίνοντας στοιχεία και πληροφορίες σημαντικές για τους αναγνώστες, αλλά και δυνάμει αναγνώστες για το μυθιστόρημά του. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε και το προηγούμενο βιβλίο του «Εράν- Βυζαντινά Αμαρτήματα» , καθώς λόγω της πανδημίας δεν είχε οργανωθεί εκδήλωση. Για το συγκεκριμένο βιβλίο μίλησαν στο κοινό ο φιλόλογος- λογοτέχνης και Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων του Νομού Μαγνησίας, Αδάμος Μουζουρής. Αποσπάσματα του συγκεκριμένου βιβλίου διάβασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς, ενώ την εκδήλωση οργάνωσε και συντόνισε η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση και παρουσίαση του βιβλίου διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Μαγνησίας- Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, την Τοπική Συντονιστική Ομάδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις δράσεις του ’21, από την Ένωση Κυπρίων Ν. Μαγνησίας , το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη» και τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Επιπρόσθετα, την εκδήλωση υποστήριξε η Ηπειρωτική Αδελφότητα Ν. Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου «Θέτις».

*Φωτογραφίες Παντελής Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.