Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Χειροτεχνήματα»

Στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και θα διαρκέσει ως την Πέμπτη 16 Αυγούστου

Την Κυριακή 5 Αυγούστου ,έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Χειροτεχνήματα», στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας στο Νότιο Πήλιο .

Η έκθεση περιλαμβάνει δημιουργίες 5 νέων καλλιτέχνιδων σε ύφασμα , ξύλο, κεραμικά ,decoupage , ζωγραφική ,βελονάκι, και μακραμέ. Στεγάζεται στον ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας και θα είναι επισκέψιμη έως και την Πέμπτη 16 Αυγούστου καθημερινά από 7μμ έως 10.30μμ. Τις Κυριακές θα είναι ανοικτά και το πρωί 11.30 με 2 μμ.

Ακολουθούν λίγα λόγια για την κάθε μια δημιουργό :

Αντιγόνη Βαβαλιού
Δημιουργίες υφασμάτινων διακοσμητικών.
Η καλλιτέχνης εμπνεύστηκε τα δημιουργήματα της κυρίως από την θάλασσα και την φύση. Τσάντες υφασμάτινες και πλεγμένες με το βελονάκι σε μοντέρνα σχέδια για όλες τις ώρες !!

Κωνσταντίνα Καρκάλα
Δημιουργίες με πηλό και ξύλο.
Όπως η ιδιά αναφέρει έμπνευση της η ιδιά η φύση δίνει την έμπνευση , αποτυπώνεται στα αρχέγονα υλικά της , πηλό και ξύλο και περνώντας μέσα από την φωτιά και τα χρώματα μετατρέπεται σε χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.
Μέσα στην φύση ,κυρίαρχο στοιχείο της ανθρώπινης παρουσίας , η εστία, που αποτελεί πάντα φωτεινό καταφύγιο

Ειρήνη Γιαπρακα
Δημιουργίες σε πλεκτό, κόσμημα και μακραμέ. Ξεκίνησε από μικρή, επηρεασμένη από την μητέρα της που ήταν όλη μέρα μ’ενα βελονάκι και έπλεκε δαντέλες και πλεκτά. Αργότερα γνώρισε την τέχνη μακραμε και ενθουσιάστηκε με τους κόμπους και τα υπέροχα σχέδια που δημιουργούσε. Χρησιμοποιώντας νήματα και κεροσπαγκους σαν πρώτη ύλη , προσέθεσε γυάλινες και ξύλινες χάντρες ,μεταλλικά στοιχεία μέχρι και κοχύλια δημιουργώντας συνδυασμούς σε μοναδικά κοσμήματα με γούστο

Δώρα Σγουρομάλλη
Δημιουργίες σε τσάντες από ύφασμα.
Όπως η ιδιά ομολογεί το ξεκαθάρισμα μιας ντουλάπας και εμπρός στο ερώτημα της , «τι μπορώ να κάνω με όλα αυτά τα ρούχα?» απετέλεσε το εφαλτήριο της στο να αρχίσει να δημιουργεί τσάντες ,τσαντάκια , νεσεσέρ από τα παλιά ρούχα ,κυρίως τζιν .
Με την αστείρευτη φαντασία της , την πολύ δουλειά και κυρίως την ανάγκη για δημιουργία ,έκανε μια σειρά από τσάντες που το αποτέλεσμα ξάφνιασε και την ίδια ευχάριστα !

Κυριακή Καραγιαννέλου
Δημιουργίες ζωγραφικής σε διαφορά υλικά.
Με την συνταξιοδότηση της σε ασφαλιστική εταιρία ως διοικητική υπάλληλος αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα παλιό της χόμπι την ζωγραφική σε ξύλο και μπουκάλια .Στην συνέχεια έμαθε την τέχνη του Decoupage.Χρησιμοποιώντας υλικά όπως ακρυλικά χρώματα ,χρώματα κιμωλίας , σπενσιλ, περιγράμματα , πατινες πάστες και ειδικές κόλες decoupage ,αυτοσχεδιάζοντας και συμπληρώνοντας και με ζωγραφιστά μέρη ,φτιάχνει κουτιά διαφόρων μεγεθών και για διάφορες χρήσεις (μπιζουτιέρες , αποθήκευσης μικροαντικειμένων κ.τ.λ.), δίσκους , καθρέφτες. Εφαρμόζοντας την ίδια τεχνική και υλικά διακοσμεί γυάλινα μπουκάλια διαφόρων μεγεθών . Σκοπός της είναι όλα τα αντικείμενα εκτός από διακοσμητικά να είναι και χρηστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.