Με επιτυχία τα «Παιδικά Χοροπατήματα …στα Μονοπάτια των Κενταύρων!!!»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στην Πορταριά το 20ο Φεστιβάλ παιδικών χορευτικών ομάδων στα «Παιδικά Χοροπατήματα στα Μονοπάτια των Κενταύρων». Ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς «Το Ορμίνιο» διοργάνωσε και φέτος μια γιορτή με επίκεντρο το παιδί και την αγάπη του για την παράδοση και τον χορό.
Όπως αναφέρεται σε απολογιστικό δελτίο Τύπου, «μαζί με το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του Ορμίνιου βρέθηκαν στη σκήνη του γραφικού πέτρινου θεάτρου Πορταριάς «Άι Ταφίτικο» 250 παιδιά χορευτές και οι συνοδοί τους από τους:
• Σύλλογος Γαργαλιάνων Μεσσηνίας
• Σύλλογος Γυναικών Δωρίου Μεσσηνίας
• Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών και κατοίκων Αγίου Ιωάννη Σερρών, «Αλησμόνητες Πατρίδες»
• Πολιτιστικός σύλλογος Νέοι επιβάτες Χαλκιδικής
• Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου Χαλκιδικής «6 Βρύσες»
• Σύλλογος Γυναικών Ανδρου «Χορεύανδρος»
• Σύλλογος Οξυωτών Ν. Ανχιάλου,
• Πολιτιστικός Σύλλογος Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας,

μεταφέροντας στο Πήλιο ήχους, χορούς και φορεσιές ταξιδεύοντας τους θεατές σ’ ένα υπέροχο ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο της ελληνικής παράδοσης.
Προηγήθηκε παρέλαση των συγκροτημάτων στα καλντερίμια και τους δρόμους της Πορταριάς. Παραδοσιακές στολές από όλη την Ελλάδα με λάβαρα και μουσική γέμισαν τους δρόμους της Πορταριάς προσφέροντας πολιτισμό και μοναδικό θέαμα στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Τα παιδικά συγκροτήματα συνόδεψε ζωντανή παραδοσιακή μουσική από τους Νίκο Κερασιώτη (κλαρίνο), Χρήστο Δασκαλόπουλο (βιολί), Κωνσταντίνο Μούτο (λαούτο), Φανή Μπαρμπή (τραγούδι) και Αναστασία Λύτρα (Κρουστά).
Οι οικοδεσπότες της βραδιάς, η Φιλίτσα και ο Τριαντάφυλλος το νεαρό ζευγάρι του λογοτύπου του φεστιβάλ, πήρε σάρκα και οστά από την εξαιρετική κα Σταυρούλα Μαστρογιάννη και μας ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα με την τέχνη του κουκλοθέατρου.

Το γλέντι συνεχίστηκε με φαγητό και χορό , όπου όλα τα παιδιά ένωσαν τα χέρια και τις καρδίες τους σε κυκλικούς χορούς με χαρά και γέλια.

Την επόμενη μέρα, τα παιδικά χορευτικά συγκροτήματα φορώντας την αναμνηστική μπλούζα του φεστιβάλ συμμετείχαν στο εργαστήρι Πηλιορείτικου χορού στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς και στη συνέχεια επισκέφτηκαν την θρυλική Αργώ στο λιμάνι του Βόλου ,όπου τα παιδιά ξεναγηθήκαν από τον Μύθο στην Ιστορία της πόλης μας.

Ο ΑΕΣ Ορμίνιο ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου, την Μαγνήτων Κιβωτό και τον σύνδεσμο Αργοναύτες 2008 για την αμέριστη στήριξή τους, όλους τους χορηγούς και όλους τους εθελοντές μικρούς και μεγάλους οι οποίοι πάντα βοηθούν τον σύλλογο να συνεχίζει το μακρύ πολιτιστικό ταξίδι της εξάπλωσης της ιστορίας και της παράδοσης του Πηλίου και της Πορταριάς μέσω της παγκόσμιας κοινής γλώσσας της μουσικής και του χορού.
www.orminioportaria.gr
Ακολουθήστε μας στο
https://web.facebook.com/pelionfolkdancekidsfestival»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.