Με επιτυχία το «2ο Αντάμωμα Χορευτικών παραδοσιακών συνόλων» με 52 συγκροτήματα!

Ακόμη ένας θεσμός καθιερώθηκε το απόγευμα της 21ης Μαΐου, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στο πλαίσιο της εφετινής πανήγυρης των Αγίων. Πρόκειται για το 2ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, κατά το οποίο, 52 Σύλλογοι απ’ όλο τον Νομό αντάμωσαν και γιόρτασαν στην παραλία του Βόλου παραδοσιακά με ζωντανούς ήχους κλαρίνων, γκάιντας, ζουρνάδων, κρουστών, λύρας και βιολιού!
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση, τον πολιτισμό και τον χορό.
Όλες οι ομάδες, ξεκινώντας από διάφορα σημεία της πόλης, διήνυσαν χορεύοντας την παράλια του Βόλου και φτάνοντας στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, συμμετείχαν στον Μεθεόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Επακολούθησε το χορευτικό πρόγραμμα στο οποίο παρουσιάστηκαν Παραδοσιακοί χοροί από τα Νησιά μας, τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, την Κρήτη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τον Πόντο, την Ανατολική Ρωμυλία και το Πήλιο.
Χορευτές από όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της Μαγνησίας ξεδίπλωσαν το ταλέντο, την αγάπη και το μεράκι τους για τον παραδοσιακό χορό και τον πολιτισμό γενικότερα. Αντιπροσωπευτικοί σύλλογοι και φορείς παρουσίασαν, με επιμέλεια, χάρη και οργάνωση, το χορευτικό τους πρόγραμμα και πρόσφεραν άπειρες στιγμές ικανοποίησης και ευχαρίστησης στο πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε.
Πλήθος ακουσμάτων πλημμύρισαν τον χώρο, ενώ η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα των παραδοσιακών φορεσιών δημιούργησε ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και εικόνων.
Ευχαριστίες εξέφρασαν και δημόσια οι διοργανωτές για την οικονομική στήριξη, για μια ακόμη φορά, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιώργο Τοζίδη, αλλά και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που από νωρίς φρόντισαν για την τάξη στον χώρο.
Στο τέλος, κάθε Σύλλογος που συμμετείχε έλαβε αναμνηστικό και όλοι οι χορευτές βεβαιώσεις συμμετοχής με την υπογραφή του Ποιμενάρχου μας.

Ακολούθησε παραδοσιακό Πανηγύρι με χορούς, που το ευχαριστήθηκε όλος ο κόσμος, ο οποίος αναμένει πλέον τη «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2019», που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο από την Πέμπτη 6 έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, τα εγκαίνια της οποίας θα τελέσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.