Με Σαίξπηρ αρχίζει η Πειραματική Σκηνή

Με γρήγορο ρυθμό προχωρούν οι πρόβες της πρώτης παραγωγής της Πειραματικής Σκηνής για την θεατρική σαιζόν 2017-2018. Πρόκειται για την σπαρταριστική κωμωδία των Άντ. Λονγκ, Τζ. Ουίνφιλντ, Ντ. Σίνγκερ, «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ…σε μια ώρα», που θα παρουσιάσει η Κεντρική Σκηνή πολύ σύντομα, δίνοντας την δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας να δει και με μια άλλη ματιά τα έργα του γνωστού κλασσικού συγγραφέα.

Σε μια μόνο ώρα το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει όλα τα θεατρικά έργα του Σαίξπηρ (37 έργα και 14 σονέτα), παιγμένα μόνο από τέσσερις ηθοποιούς σε μια παράσταση που αγγίζει τα όρια του stand up.
Η συμμετοχή του κοινού στην παράσταση είναι καθοριστική στην εξέλιξή της.
Όσο για το εύλογο ερώτημα «πως είναι δυνατόν να παιχτούν όλα αυτά τα έργα σε μια μόνο ώρα», την απάντηση πολύ σοφά μας την δίνει με τη φράση του ο Πολώνιος στον Άμλετ, Πράξη δεύτερη, Σκηνή δεύτερη, στίχος ενενήντα ή κάπου εκεί γύρω. «Η συντομία είναι της σοφίας η ψυχή».

Το έργο θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.
Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Δημήτρης Πανταζής, Τάκης Ρεζάν, Μαρίνη Καγιά, Σπύρος Χαλκιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.