Με θεατρικό, χορό και τραγούδι συνεχίζεται η 5η Ημέρα της Ναυτικής Εβδομάδας

Συνεχίζεται την Πέμπτη για 5η ημέρα  η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο, που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού, μέσω του Φορέα Πολιτισμού της «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Βόλου, την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Βορείων Σποράδων, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου Α.Ε., το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Ένωση Κυπρίων Νομού Μαγνησίας. Τιμώμενη για φέτος περιοχή, η Μεγαλόνησος Κύπρος, ιδιαιτέρως δε η προσφυγική Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

 

Ειδικότερα, αύριο, Πέμπτη 20/6 στην Παραλία Βόλου, μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις 9.00 μ.μ, ο Στέλιος Ανδρέου Χρυσηλίου με την ομάδα του «Η Μυριανθούσα Κύπρος»,  θα παρουσιάσουν μια αναπαράσταση Παραδοσιακού Κυπριακού Γάμου «Ώρα καλή τζε ώρα χρυσή, τζε ώρα ευλογημένη, τουντην δουλειάν που αρκέψαμεν να βκει στερεωμένη».

Μέσα από το θεατρικό δρώμενα θα παρουσιαστούν τα έθιμα του παραδοσιακού κυπριακού γάμου  τα  οποία αποτελούν σημαντικό πλούτο της κυπριακής παράδοσης,  στα οποία υπάρχει έντονη η χριστιανική ορθόδοξη παρουσία σε όλο το τελετουργικό των εθίμων του γάμου με το σημείο του Τιμίου Σταυρού με το κόκκινο μαντήλι με το κάπνισμα δηλ. το λιβάνισμα με αγιασμένα φύλλα ελιάς 3 φορές πάνω από το κεφάλι του αντρόγυνου ακόμη και στο ράψιμο του στρώματος ….

Την επιμέλεια για τους χορούς την έχει ο Χοροδιδάσκαλος Βασίλης Γεωργόπουλος ενώ την Επιμέλεια – Οργάνωση ο Στέλιος Ανδρέου Χρυσηλίου .

Στις 21.45 θα ακολουθήσει από την  Φοιτητική Ένωση Κυπρίων πρόγραμμα με Χορούς της Κύπρου και θα συνεχιστεί με Γλέντι αποτελούμενο από παραδοσιακούς σκοπούς από όλη την Ελλάδα τους οποίους θα συνοδεύσει η  Ορχήστρα «ΘΑΜΥΡΙΣ» και  θα δοθούν κεράσματα στους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση τραγούδια θα ερμηνεύσει  ο Βασίλης Σαραντινός και θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Σταύρος Κουσκουρίδας Κλαρίνο, Νίκος Μούτσελος Γκάιντα, Γιάννης Σκαμπαρδώνης Βιολί, Στέφανος Κωστόπουλος Λαούτο, Νεκτάριος Δεμελής. Παρ. Κρουστά ενώ ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Μαγνησίας (ΣΥ.ΖΑ.Μ.) θα  προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα παραγωγής των μελών του.

Τέλος θα ακολουθήσει από τον Σεβ. Μητροπολίτη και πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Ιγνάτιο η ανακοίνωση επόμενης τιμώμενης περιοχής της Μεσογείου .

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ναυτικής Εβδομάδος μπορείτε να το δείτε εδώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.