Την Τετάρτη ….της Διακαινησίμου 15 Απριλίου και ώρα 17:00 ο Βασίλης Κρακατσέλης, φωτογράφος, χαράκτης και ζωγράφος, ιδρυτής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και ο Δημήτρης Προκοπίου γεννημένος στον Βόλο με ρίζες απ’ τη Μακρινίτσα ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν στην Μακρινίτσα στην αυλή του ART CAFE, χάρη στην ευγενική παραχώρηση του Σπύρου Καραμπίνα μια ξεχωριστή έκθεση υπό τον τίτλο «Με την εικόνα γυρίζω τον χρόνο πίσω εκεί».
Ο εικαστικός Βασίλης Καρκατσέλης γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Κάτοικος Θεσσαλονίκης ίδρυσε το 1984 το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το 2022 την Φωτογραφική Ομάδα Θεσσαλονίκης UMBRA. Έχει παρουσιάσει την χαρακτική, ζωγραφική και φωτογραφική του εργασία σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι μέλος σε πολλές δραστήριες καλλιτεχνικές ομάδες. Στην παρούσα έκθεση συμμετέχει με τέσσερις σχηματοποιημένες μορφές όπου εκφράζεται η καλλιτεχνική του φύση και το ταξίδι της πέραν των ορίων, η διάδραση των τεχνών.
Ο Δρ Δημήτρης Προκοπίου επιστρέφει σταθερά στο χωριό που γνώρισε από μικρός. Φωτογραφίζει και εκθέτει την εργασία του στην Ελλάδα και την Ευρώπη εδώ και είκοσι πέντε χρόνια. Eίναι μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από το 2002 και ανήκει στην UMBRA (Φωτογραφική Ομάδα Θεσσαλονίκης) και στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία. Είναι καθηγητής Τουρισμού, Ναυτιλίας και φωτογραφίας σε ΑΕΙ, Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, και έχει μια κόρη την Μαγδαληνή. Η αντίληψη και η αισθητική του είναι βαθιά ριζωμένη σε αναγνωρίσιμα θέματα, τόπους και ανθρώπινες μορφές.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου.
«Με την εικόνα γυρίζω τον χρόνο πίσω εκεί»
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

































