Με Τσέχωφ αρχίζει η «Πειραματική Σκηνή»

Θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 5 Νοεμβρίου

Με γρήγορο ρυθμό προχωρούν οι πρόβες της πρώτης παραγωγής της Πειραματικής Σκηνής για την θεατρική σαιζόν 2016-2017. Πρόκειται για το έργο «Χαμογελάστε κύριε Τσέχωφ» του Άντον Τσέχωφ που θα παρουσιάσει η Κεντρική Σκηνή και θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, δίνοντας την δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας να γνωρίσει την κωμική πλευρά του γνωστού κλασσικού συγγραφέα.

Πρόκειται για μια σειρά από δροσερά, πνευματώδη και σπαρταριστά διηγήματα του μεγάλου ρώσου θεατρικού συγγραφέα, τα οποία απέμειναν κλασικά στην παγκόσμια λογοτεχνία ως μικρά αριστουργήματα, διασκευασμένα για το θέατρο, δεμένα μεταξύ τους σε μία παράσταση. Οι διάφοροι χαρακτηριστικοί τύποι της ανθρώπινης τοιχογραφίας της εποχής του, που δημιούργησε ο πεζογράφος και δραματουργός Τσέχωφ , παρελαύνουν μπροστά μας πανανθρώπινοι, με όλα τους τα λάθη, τους καημούς και τα πάθη τους, ντυμένοι με την ασύγκριτη χιουμοριστική δύναμη, τη γλαφυρότητα και τη ζωντάνια του αξεπέραστου «Τσεχωφικού στυλ».

Το έργο θα παρουσιαστεί σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Θάλεια Κόγκα, Άννα Μαρία Παναγιωτάκη, Τάκης Ρεζάν, Δημήτρης Πανταζής, Σπύρος Χαλκιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.