Μεταφρασμένη ποίηση του Τόμας Ντύλαν παρουσιάζει στον Βόλο ο Παναγιώτης Παπαδέλλης

Το βιβλίο «Dylan Tomas – 31 από τα καλύτερα ποιήματα του μεγάλου Ουαλού ποιητή» σε μετάφραση Παναγιώτη Γ. Παπαδέλλη θα παρουσιαστεί στον Βόλο, την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 στις 8 το βράδυ στο χώρο του βιβλιοπωλείου «Ήλιος» και των εκδόσεων «Ήβη» – Π. Μελά 25β – Ερμού.

Την εκδήλωση  θα προλογίσει η Χρύσα Δραντάκη Δρ Κοινωνιολογίας της Τέχνης, ενώ για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Ποιήματα θα διαβάσει  η ηθοποιός Κατερίνα Αντωνάκη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν  μουσικά οι Μιλτιάδης Μίλτου και Κατερίνα Κασιμάτη.

Ο ποιητής, πεζογράφος, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας  Τόμας Ντύλαν γεννήθηκε στο Σουόνσι της Ουαλίας στις 27 Οκτωβρίου 1914.  Έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους  Ουαλούς ποιητές του 20ου αιώνα. Ήταν διάσημος κατά τη διάρκεια της ζωής του και παρέμεινε και μετά το θάνατό του αφήνοντας σπουδαίο έργο.

Ο Παναγιώτης Παπαδέλλης σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αγρονόμος και τοπογράφος μηχανικός. Διετέλεσε μηχανικός του υπουργείου Γεωργίας σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα, Χαλκιδική και Βόλο.  Διετέλεσε προϊστάμενος της Τοπογραφικής Υπηρεσίας Μαγνησίας, πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου, πρόεδρος της Επιτροπής περιβάλλοντος της πρώην νομαρχίας Μαγνησίας, διευθυντής Χωροταξίας περιβάλλοντος και Πολεοδομικών εφαρμογών της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας. Παράλληλα διετέλεσε Νομαρχιακός σύμβουλος από το 1998 έως το 2001, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μαγνησίας με παραγωγή σημαντικού έργου στα λιμάνια Βόλου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, διευθυντής Τοπογραφικής, πρόεδρος των Μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων Μαγνησίας, πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Μαγνησίας και Ειδικός σύμβουλος Νομαρχίας Μαγνησίας από το 2007 έως το 2010. Ο Π.. Παπαδέλλης διετέλεσες πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, της Εταιρείας Κοινωνικής Ανάπτυξης  ενώ  συνέβαλε και εκτέλεσε ως υπεύθυνος ομάδας Μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας την ιδέα της αποκάλυψης, καταγραφής και ανάδειξης των λιθόστρωτων διαδρομών του Πηλίου. Ασχολείται ενεργά με την ποίηση και έχει αποσπάσει σειρά διακρίσεων από διάφορους οργανισμούς της Ελλάδας και της Κύπρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.