Μετατίθεται το διήμερο φεστιβάλ ‘’Piano στο Αλώνι’’

Για την Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Αυγούστου

Λόγω κακοκαιρίας μετατίθεται το διήμερο φεστιβάλ ‘’Piano στο Αλώνι’’ για την Δευτέρα 10 & Τρίτη 11 Αυγούστου.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «ισχύει η κράτησή σας ( οι κρατήσεις των 7 ή 8 μετατίθεται στις 10 & 11 αντίστοιχα ). Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το θέατρο στο email theatroaloni95@gmail.com
ή στα 6973339142, 24280 94211 theatroaloni.gr
Tο 2015 το Θέατρο Αλώνι ξεκίνησε ένα πολύ σημαντικό θεσμό στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί, το διήμερο φεστιβάλ πιάνου, «Piano στο Αλώνι», με διεθνώς βραβευμένους σολίστ πιάνου. Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε εξαίρετους πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τους, να μοιραστούν με το κοινό την εξαιρετική ακουστική του Θεάτρου, και επιπλέον την πανοραμική θέα στον πανέμορφο “νυχτερινό” Παγασητικό. Παράλληλα με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά του τόπου, όπου στο πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ευρωπαϊκή μουσική με σχεδόν κάθε αρχοντικό να διαθέτει το δικό του πιάνο.

Την Δευτέρα 10 Αυγούστου και πρώτη μέρα του διήμερου φεστιβάλ, ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος, νεαρός σολίστ διακεκριμένος ήδη σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα ανοίξει το πρόγραμμα με επιλογές απο τον Tsaikovsky και Handel . Στην συνέχεια θα αναλάβει ο υπερβιρτουόζος πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ με έργα των Rubinstein, Debusy, Granados. Το πρόγραμμα κορυφώνεται με την υπερβατική μεταγραφή του Franz Liszt πάνω σε θέματα από την Όπερα «Ρομπέρτος ο διάβολος» του Giacomo Meyerbeer.

Την Τρίτη 11 Αυγούστου το πρόγραμμα συνεχίζεται και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια σπουδαία προσωπικότητα του είδους, τον γνωστό στο ευρύτερο κοινό Χρίστο Παπαγεωργίου και μαζί του ξανά ο Παναγιώτης Τροχόπουλος , δύο σολίστ υψηλής δεξιοτεχνίας. Ο Συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου Θα παίξει τις Παραλλαγές του «Στο Περιγιάλι το κρυφό» του Θεοδωράκη – Παπαγεωργίου- ένα από τα πιο πολυπαιγμένα πιανιστικά έργα Έλληνα συνθέτη των τελευταίων ετών το οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης έχει περιγράψει ως «Αριστούργημα που θα μείνει στην Ιστορία». Eπαναλαμβάνεται συνεχώς από το 2010 που έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο. Ο Χρίστος Παπαγεωργίου θα σχολιάζει με έξοχο διαλεκτικό τρόπο τα σολιστικά έργα -και όχι μόνον.

Γενική είσοδος 10 ευρώ
Σε εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου είναι υποχρεωτική με κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό

Εθνική τράπεζα αρ. λογαριασμού GR9301101090000010944040251 (ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΛΩΝΙ)

Μετά την κατάθεση αποστέλλετε στο email theatroaloni95@gmail.com ημερομηνία εκδήλωσης, αριθμό ατόμων, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο (max 4 άτομα ανά ομάδα θεατών).

Άγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο

ώρα άφιξης 20..00 μ μ
ώρα έναρξης 21.00μ.μ