«Μια φορά και έναν καιρό, ένας σπόρος, ένα φύλλο και έν’ αυγό!»

Επίκαιρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λ.Ε.Β.

Με αφορμή την προσεχή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ξεκινά ένα νέο επίκαιρο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, που θα υλοποιήσει το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με στοιχεία από τη λαϊκή μας παράδοση. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Μια φορά και έναν καιρό, ένας σπόρος, ένα φύλλο και έν’ αυγό!». Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και έχει σχεδιαστεί με βάση τα δύο βιβλία/παιδαγωγικό υλικό της Σταυρούλας Σκαφιδά: «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας σπόρος» και «Μια φορά και έναν καιρό σ’ ένα φύλλο έν’ αυγό».

«Μια φορά και ένα καιρό
Σ’ ένα όμορφο χωριό
Ένας σπόρος, ένα λολούδι και έν’ αυγό
Έστησαν τρελό χορό!»

Μέσα από το πέρασμα του χρόνου και τις εναλλαγές των εποχών μας αφηγούνται τις ιστορίες τους, δεμένες σφιχτά σφιχτά με τη ζωή των ανθρώπων, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. Πολύτιμοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας, της αλυσίδας της ζωής, φυτά, ζώα και άνθρωποι αλληλοφροντίζονται σε μια αρμονική συμβίωση/εξάρτηση με στόχο την επιβίωση.

Κάθε δράση είναι απολύτως προσαρμοσμένη στο εξελικτικό και ηλικιακό επίπεδο των μαθητών. Το πρόγραμμα που θα εκπονήσει η παιδαγωγός και συγγραφέας των παραπάνω εκδόσεων Σταυρούλα Σκαφιδά με τη συνεργασία της μουσειοπαιδαγωγού Αποστολίας Αρμπελιά, διαρκεί μιάμιση ώρα για κάθε τμήμα. Θα υλοποιηθεί στην αυλή του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου (Κοραή 79), στο διάστημα 1 έως 10 Ιουνίου. Σε κάθε τάξη θα διατίθενται δωρεάν από ένα αντίτυπο των παραπάνω εκδόσεων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «εκπαιδευτικοί περίπατοι: γλυπτά με φόντο τη θάλασσα», που με προϋπόθεση τον καλό καιρό, εκπονείται δίπλα στη θάλασσα σε υπαίθριες μουσειακές συλλογές, σε έργα τέχνης – σημεία αναφοράς της πόλης που εκτίθενται δημόσια. Με τις αρχές της μουσειοπαιδαγωγικής, τα παιδιά ξεναγούνται στα έργα της πλατείας του Αγίου Κωνσταντίνου και του Αναύρου και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Κάθε δράση είναι προσαρμοσμένη στο εξελικτικό και ηλικιακό τους επίπεδο. Το πρόγραμμα διαρκεί έως 2 ώρες. Απευθύνεται σε όλες της βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος του Λ.Ε.Β. : Αποστολία Αρμπελιά.

Για πληροφορίες: γραφείο του Λ.Ε.Β (Κοραή 79) καθημερινά, τηλ. 2421305753 – 6945852406, στις ώρες: 11:30-14:00.

Στη διάρκεια του κάθε προγράμματος θα τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα νομοθετημένα μέτρα προστασίας για τον covid 19.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.