Μια …πρωτότυπη μουσική σκηνή στο parking της βιβλιοθήκης του Π.Θ.

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

Μια …πρωτότυπη μουσική σκηνή στο parking της βιβλιοθήκης του Π.Θ., την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στήνει το Filippou Cafe Classique stage. Όπως αναφέρεται, «σας περιμένουμε να απολαύσετε και να στηρίξετε με την παρουσία σας αυτή την προσπάθεια !
Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του φεστιβάλ Βόλου , το Filippou Cafe Classique στήνει μια σκηνή στο parking της βιβλιοθήκης . Η είσοδος για το διήμερο είναι 20 ευρώ, ενώ για κάθε εκδήλωση χωριστά 12 ευρώ .

1η ημέρα

«Το Πράγμα», η ορχήστρα του πιανίστα Κωστή Χριστοδούλου, σε μια εκτέλεση του άλμπουμ Year of the Thing στην ολότητά του. Το ρεπερτόριο αποτελείται από πρωτότυπη μουσική που, ενώ βασίζεται στην παράδοση του swing και των blues, προεκτείνεται σε modal ήχους που συνθέτουν ένα τοπίο διαλογισμού. Η αναζήτηση αυτή, απ’ τα boogie-woogie της Νέας Ορλεάνης στις τελετές τσαγιού της Άπω Ανατολής, είναι κατά βάση μια δημιουργική αναζήτηση με στόχο τη χαρά -για τους μουσικούς και τους ακροατές. Την ομάδα του Πράγματος αποτελούν οι: Μάνος Θεοδοσάκης [τρομπέτα], Τάκης Πατερέλης [τενόρο σαξόφωνο/φλάουτο], Κώστας Κωνσταντίνου [μπάσο], ΚΧ [πιάνο], Σεραφείμ Μπέλλος [τύμπανα].

2η ημέρα

Αγγελική Τουμπανάκη 5tet «Crossovers» project
«Από την παράδοση στη σύγχρονη φόρμα».Η World Jazz βοκαλίστρια και performer Αγγελική Τουμπανάκη από το 2005 συλλέγει ήχους, ερευνά, ονειρεύεται… και δημιουργεί μουσικές κολεκτίβες. Το project «Crossovers», αποτελεί για την Αγγελική Τουμπανάκη τόπο μουσικής συνάντησης φίλων καλλιτεχνών – σπουδαίων μουσικών που μοιράζονται διαφορετικούς ήχους και συναισθημάτα και συνδημιουργούν βιωματικά.
Με βασικό όχημα την ελεύθερη έκφραση και την πηγαία χαρά για τη μουσική, αφηγείται τις μουσικές του κόσμου, μοιράζεται μουσικές που την συγκινούν, καταθέτει το πάθος της για τον αυτοσχεδιασμό και την ανάγκη της για μουσική- καλλιτεχνική διάδραση. Μαζί με τους τέσσερις συνεργάτες της, δεξιοτέχνες της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής ενώνουν ετερογενείς μουσικές και παρουσιάζουν νέες πρωτότυπες συνθέσεις. Σκοποί των Βαλκανίων, μελωδίες της Μεσογείου και της Ανατολίας αναμειγνύονται με κομμάτια της διεθνούς jazz και rock σκηνής, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο σύμπαν με φυσικούς και ψηφιακούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες. Το «Crossovers» είναι μια ανοικτή μουσική «αγκαλιά», ένα ταξίδι στον χρόνο, στους τόπους και τον μαγικό παλμό των μουσικών παραδόσεων του κόσμου!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν, Γρηγόρης Ντάνης: κιθάρα, Απόστολος Καλτσάς: μπάσο, loops, Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα, pads, Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή, loops, Fx

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.