ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Μια διαφορετική κυριακάτικη λειτουργία έλαβε χώρα την προηγούμενη Κυριακή 5 Αυγούστου στο μικρό θεατράκι του Χόρτου. Ο διεθνούς φήμης Άγγλος μαέστρος χορωδιών Τίμ Μπράουν, που βρέθηκε στο γραφικό χωριό του Νοτίου Πηλίου για δεύτερη συνεχή χρονιά προκειμένου να πραγματοποιήσει σεμινάρια, διεύθυνε ένα πολυπληθές σχήμα μουσικών και χορωδών που συνέπραξαν για να παρουσιάσουν έργα του Μπετόβεν όπως ο «Κοριολάνος» και η «Λειτουργία» καταφέρνοντας να δημιουργήσει μια αίσθηση κατάνυξης στο πολυεθνικό κοινό που κατέκλυσε το μικρό «Μέγαρο» του Πηλίου.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φετινού Φεστιβάλ που πραγματοποιεί εδώ και τρεις δεκαετίες τώρα το Ίδρυμα «Γ. Αγγελίνης-Π. Χατζηνίκου» στη σκιά όμως φέτος του θανάτου της ιδρύτριάς του Πίας Χατζηνίκου η οποία «έφυγε» από τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου 2018 και στη μνήμη της οποίας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν από τη συναυλία.

Ο μαέστρος Τιμ Μπράουν με την «ψυχή» του Φεστιβάλ Χόρτου Νίκο Αδρασκέλα.

Μιλώντας στη «Μ» ο μαέστρος Τίμ Μπράουν δήλωσε ενθουσιασμένος από την παρουσία του κόσμου ο οποίος όπως είπε φαίνεται να εκτιμά το τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το ίδρυμα στην περιοχή. Οι πενήντα περίπου χορωδοί ηλικίας από 30 έως 70 ετών και με καταγωγή από Ελλάδα, Αυστρία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία που συμμετείχαν μετά από μία εβδομάδα εντατικών προβών παρουσίασαν ένα εκπληκτικό μουσικό αποτέλεσμα. «Πριν από μια εβδομάδα κανείς από όσους συμμετέχουν δεν είχε ξανασυναντηθεί και σήμερα παρουσιάζουμε τα δύο αυτά έργα» λέει ο Τιμ Μπράουν προσθέτοντας ότι «το πείραμα που ξεκινήσαμε πέρυσι με τη χορωδία πέτυχε και γι’ αυτό το επαναλαμβάνουμε, αυτή τη φορά με τη συνοδεία ορχήστρας». Απαντώντας σχετικά με το φεστιβάλ ο γνωστός μαέστρος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το έργο που έχει γίνει εδώ και τριάντα χρόνια στην περιοχή, κάνοντας μάλιστα και ιδιαίτερη μνεία στον άνθρωπο «ψυχή» του φεστιβάλ Νίκο Αδρασκέλα ο οποίος την Κυριακή γιόρταζε και τα γενέθλιά του. Ο γνωστός Βρετανός μαέστρος όμως δεν θα βρισκόταν στο Χόρτο αν δεν είχε προηγηθεί η γνωριμία με τον αντιπρόεδρο του ιδρύματος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ινσμπρουκ της Αυστρίας Δημήτρη Κολύμβα ο οποίος μάλιστα συμμετείχε και ως μέλος της χορωδίας εκείνη την ημέρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μουσικοί που συνέπραξαν για το άρτιο μουσικό αποτέλεσμα και που προέρχονταν από το Βόλο αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως επίσης και οι σολίστες Γεωργία Τρύφωνα – Σοπράνο, Ρόζα Πουλημένου – Άλτο, Mark Darling – Τενόρος και Παναγιώτης Πράτσος –Μπάσος, συμμετείχαν αφιλοκερδώς.
Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του καλοκαιριού επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.horto.net

Απολαύστε ένα μικρό απόσπασμα από τη συναυλία στο παρακάτω βίντεο