«Μιλάμε για το βιβλίο» το Σάββατο στο «Ράδιο-Ένα»

Γιορτάζοντας την «Παγκόσμια ημέρα βιβλίου»

«Μιλάμε για το βιβλίο» και φέτος, με τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, ο οποίος παρουσιάζει κάθε εβδομάδα συγγραφείς και βιβλία που ξεχωρίζουν. Είτε είστε λάτρεις των μυθιστορημάτων, των δοκιμίων, της λαογραφίας και όποιου άλλου είδους λογοτεχνίας ενηλίκων και παιδικής, θα ακούσετε σίγουρα κάτι ενδιαφέρον που θα σας κεντρίσει την προσοχή…

Το Σάββατο 22 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα βιβλίου συνομιλώντας με 3 συγγραφείς, τη Μαρία Καλύβα για το παιδικό της παραμύθι: «Ένα ξεχωριστό πλάσμα» (εικονογράφηση Μαρίας Τσιαούση), με τον καθηγητή Φιλοσοφίας Δημήτρη Αθανασάκη που έκανε την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου «Ο Σπινόζα και ο σπινοζισμός», του Μορό Πιέρ Φρανσουά, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ι. Σιδέρη σε μετάφραση Φώτη Σιάτιστα και στο τελευταίο ημίωρο της εκπομπής με τον καθηγητή Πανεπιστημίου και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά για το νέο του βιβλίο: «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν με την εκπομπή, μπορούν να καλέσουν στο 24210-62024. Το ίδιο τηλέφωνο ισχύει και για τις κληρώσεις βιβλίων που γίνονται κατά τη διάρκειά της με δώρο αντίτυπα των βιβλίων που παρουσιάζονται.

Για όσους επιθυμούν μπορούν να μας προσφέρουν βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας σε μια συνεργασία με το library4all (www.library4all.com) προκειμένου να ενισχυθούν σχολικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Οι συνεντεύξεις των συγγραφέων ανεβαίνουν και στον δικτυακό τόπο bookia.gr για να τις ξανακούσετε και μετά το πέρας της εκπομπής.

Συντονιστείτε και αυτό το Σάββατο στους 102,5 Fm στη Μαγνησία ή μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.magnesianews.gr πατώντας το εικονίδιο του Ράδιο 1. Χορηγός της εκπομπής το Ξενοδοχείο Κυψέλη (Αγίου Νικολάου 1 και Αργοναυτών) στον Βόλο.
22-4 συγγραφείς

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.