Μειώνονται φέτος οι εκδηλώσεις στο θέατρο του Χόρτου

Σύμφωνα με τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Αγγελίνη –Χατζηνίκου

Μειώνονται οι εκδηλώσεις στο θέατρο του Χόρτου την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Αγγελίνη –Χατζηνίκου με στόχο να ασχοληθούν τα μέλη με τις αλλαγές των νόμων και των διατάξεων που αφορούν στις λειτουργίες του ιδρύματος που όπως τονίζεται, «εξελίχθηκαν σε ένα λαβύρινθο».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το καλοκαίρι του 2018 είδε το θεατράκι μας να γεμίζει με κόσμο που παρακολούθησε τις πολύ αξιόλογες μουσικές εκδηλώσεις. Χορωδιακή μουσική με συνοδεία ορχήστρας με μαέστρο τον Τιμ Μπράουν, έντεχνο ελληνικό τραγούδι από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, μέχρι όπερα, τζαζ και Ινδική μουσική. Έγιναν δέκα συναυλίες και παράλληλα πολλά σεμινάρια και εργαστήρια. Η Χορτωδία τον Αύγουστο έλαβε μέρος στη συναυλία του Αλκίνοου, το Νοέμβριο έφτασε μέχρι τις Βρυξέλλες όπου τραγούδησε στο εκεί ελληνικό σχολείο και τον Δεκέμβριο συνεργάστηκε με τη Γυναικεία Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου σε δύο συναυλίες της Χριστουγεννιάτικης περιόδου στο Βόλο και το Χόρτο. Όλα αυτά επιτεύχθηκαν με σκληρή εργασία από τον γραμματέα του ιδρύματος και καλλιτεχνικό σύμβουλο Νίκο Αδρασκέλα με την συνεργασία του Δ.Σ. και του προέδρου μας Δημήτρη Κολύμβα.
Όμως το 2019 το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να στρέψει τη προσοχή του και τις δυνάμεις του στην επίλυση προβλημάτων που έχουν σχέση με την νομοθεσία που διέπει την λειτουργία του ιδρύματος και του θεάτρου.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στη νομοθεσία από την εποχή που η κα Πία οραματίστηκε το Χόρτο σαν το επίκεντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας. Θυσίασε βέβαια πολλή ενέργεια και ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της για να το πετύχει. Συγχρόνως βοήθησε ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων να επωφεληθούν από την αυξημένη κίνηση του χωριού. Όπως σημειώνεται, «σταδιακά όμως οι νόμοι και οι διατάξεις που αφορούν τις λειτουργίες του ιδρύματος εξελίχθηκαν σε ένα λαβύρινθο. Για να βρεθεί διέξοδος σε αυτά το Δ.Σ. αποφάσισε να μειώσει σημαντικά τις εκδηλώσεις του 2019, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στα μέλη του να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα. Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε επίσης ότι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης καθώς και η κα. Μερόπη Βούλγαρη ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμά μας και είναι τώρα μέλη του νέου Δ.Σ. Σας ευχαριστούμε όλους που παρακολουθήσατε τις εκδηλώσεις μας και σας ευχόμαστε ένα υγιές και ειρηνικό 2019».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.