Μουσική εκδήλωση ενάντια στις καύσεις σκουπιδιών

Πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Τσικρίκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου Τσικρίκη, επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , μέλος ΕΕΠ, με τον τίτλο: Επειδή η ζωή είναι μοναδική (Για την ποιότητα της ζωής, με την ποιότητα της τέχνης).
Όπως η ίδια ανέφερε, “δίπλα σ’ ένα μεγάλο όχι, το όχι ενάντια σε κάθετι που καταστρέφει την ποιότητα της ζωής μας, πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο ναι , το ναι που την αναζωογονεί και την ενισχύει.
Στο πλαίσιο αυτού του «ναι» ανήκει η μουσική εκδήλωση στην υπέροχη αυτή αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη ευχή να είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένες στο περιβάλλον και την τέχνη και σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ.
Η μουσική εισαγωγή του προγράμματος από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ξεκίνησε με αυτοσχεδιαστικές δράσεις πάνω στη
«μοναδικότητα», συμπεριέλαβε και το κοινό.
Ακολούθησαν μουσικά αποσπάσματα από το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ που ανεβάστηκε από τη Θεατρική ομάδα του Π.Θ. τον Ιούνιο και το Σεπτέμβρη του 2018 σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. Στα αποσπάσματα αυτά συμμμετείχαν μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Τρίτος Όροφος» του Π.Θ. η υπεύθυνη τους Μαρία Καραζάνου και ο Δημήτρης Δεμίρης στην κιθάρα. Συγκινητική η στιγμή όπου οι εισηγήτριες των δύο πολιτιστικών εργαστηρίων του Π.Θ. τραγούδησαν οι δυό τους και μαζί με την
εικοσαμελή ομάδα.
Σύντομο βιογραφικό:
Τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. ( Ομάδα Φωνητικής Έκφρασης και Οργανικά Σύνολα) ιδρύθηκαν το Φεβρουάριο του 2005 με στόχο τη μουσική καλλιέργεια των φοιτητών μέσα από τη βιωματική προσέγγιση της μουσικής (πραγματοποίηση συναυλιών, εκδόσεων και πολιτιστικών ανταλλαγών). Οι μουσικές αναζητήσεις στηρίζονται στη συλλογική δράση και λειτουργούν ως γέφυρα επικοινωνίας με φορείς και ιδρύματα της πόλης αλλά και με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ποικίλα είδη μουσικής συμπλέκονται στα προγράμματα των παρουσιάσεων και φέρνουν κοντά φοιτητές από διαφορετικά τμήματα του Π.Θ. Την επιμέλεια των παραπάνω δράσεων, τη μουσική εμψύχωση και τη φωνητική διδασκαλία έχει η μουσικοπαιδαγωγός , ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Μαρία Θωίδου, μέλος ΕΕΠ.
Υπό την καθοδήγηση της εισηγήτριας Μαρίας Θωίδου και σε συνεργασία με καταξιωμένους μουσικούς έχουν εκδοθεί 4 cd σε παραγωγή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί στο βιβλιοπωλείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου Τσικρίκη. Πρόκειται για τα cd : «Ο κόσμος σου να είμ’ εγώ», «Η φάρσα του Άη Βασίλη» «Ματωμένος γάμος και πέντε ακόμη
τραγούδια», «Φέρε μαζί σου χρόνο»
Μέλη και συνεργάτες των Μ. Σ,. υποστηρίζουν εδώ και τρία χρόνια με εθελοντική συμμετοχή το Φεστιβάλ Πάου του Π.Θ. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις των Μουσικών Συνόλων μπορείτε να βρείτε στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ Πάου (www.paoufestival.weebly.com)

Στην εκδήλωση επίσης ακούστηκε μουσική και τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου από τα Ανατολικά Ζητήματα:
Γιώργος Σπανοδήμος ούτι, φωνή
Βασίλης Λεμονιάς, βιολοντσέλο
Χρήστος Σιτοκωνσταντίνος, κρουστά
Κωνσταντίνος Μεγκές, μπάσο
και Μεσαιωνική, κέλτικη και σεφαραδίτικη μουσική και τραγούδια από τους Trees Celts medieval:
Ιωάννης Κουλιανός, φλογέρες, γκάιντα, μαντόλα
Λήδα Φιλιπποπούλου,φωνή, μεσαιωνικό γκίτερν
Κωνσταντίνος Αρνής, κρουστά
Μανώλης Μάνος, λαούτο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.