Μουσική … πανδαισία στο Πνευματικό Κέντρο, με χρώμα παράδοσης

Ο ´Ομιλος Ερευνών Πηλίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την «Πρώτη Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών» το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, με αφορμή την συμπλήρωση 32 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του.

Όπως αναφέρεται, «στην εκδήλωση πήραν μέρος οι παραδοσιακές χορωδίες: της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με μαέστρο την Μαριάνα Σαμαρτζή, του Ποντιακού Συλλόγου Μαυρόβατου ” ΤΟ ΚΑΡΣ” Δράμας, με μαέστρο τον Λευτέρη Καλλινικίδη, του Μορφωτικού Συλλόγου Βελβεντού Κοζάνης με μαέστρο την Αλεξάνδρα Παππά και η χορωδία του Ομίλου Ερευνών Πηλίου με μαέστρο τον Γιάννη Μπακαλέξη.

Μουσική έπαιξαν, στο ακορντεόν Μάρω Μπακαλέξη και Νίκος Κουλτζής, πιάνο Λάζαρος Καλέας, κανονάκι Ζήσης Γιωργαλιός, λαούτο Θανάσης Δραγάνης και ποντιακή λύρα Δαμιανός Χωραφαϊδης.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου γέμισε με φίλους της μουσικής που με αμείωτο κέφι σιγοτραγούδησαν μαζί με τους χορωδούς, αγαπημένα τραγούδια από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν η συνάντηση αυτή να γίνει θεσμός, ο οποίος θα φέρνει στην πόλη μας, κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότερες χορωδίες, με σκοπό την διατήρηση και διάδοση του μουσικού μας πλούτου».

xorodia penymatiko 4

xorodia peymatiko 3

xorodia pneymatiko 2

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.