Μουσείο Ελληνικού τραγουδιού στο Βόλο προτείνει η Υπηρεσία Τουρισμού

Ώστε να τιμηθούν οι Μαγνησιώτες μουσικοί και τραγουδιστές που άφησαν ιστορία

Τη δημιουργία Μουσείου Ελληνικού Τραγουδιού στο Βόλο, ώστε να τιμηθούν οι Μαγνησιώτες μουσικοί και τραγουδιστές που άφησαν ιστορία και είχαν ταυτιστεί με τη διασκέδαση στο Βόλο, καθένας με τη μουσική του διαδρομή, προτείνει με επιστολή του στον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο και στον αντιδήμαρχο Τουρισμού Τάσο Μπατζιάκα, ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας.

Η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό, υφυπουργό και γενικό γραμματέα Τουρισμού, στη γενική διεύθυνση αι στη διεύθυνση ποιοτικών προτύπων του υπουργείου, στην αντιπεριφερειάτχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, στην ένωση ξενοδόχων και στον Σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων Μαγνησίας.
Όπως αναφέρει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, για την ανάπτυξη τουριστικά των city breakes (τουρισμός πόλεμων) θα πρέπει να υπάρχουν ή να δημιουργηθούν τουριστικά spot (σημεία), προκειμένου οι περιηγητές τουρισμού (τουρίστες) να γνωρίσουν καλύτερα την κουλτούρα των πόλεων. Μερικά υπάρχοντα τουριστικά spot είναι το Μουσείο Πόλης, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και η προσπάθεια δημιουργίας του Μουσείου της Αργούς.

«Προτείνουμε ως Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, τη δημιουργία Μουσείου Ελληνικού Τραγουδιού στο Βόλο, ώστε να τιμηθούν οι Μαγνησιώτες μουσικοί και τραγουδιστές που άφησαν ιστορία και είχαν ταυτιστεί με τη διασκέδαση στο Βόλο, καθένας με τη μουσική του διαδρομή», αναφέρεται στην επιστολή.

Το Μουσείο, επισημαίνεται στην πρόταση, μπορεί να έχει υλικό από φωτογραφίες, βιογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, μουσικά βίντεο, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην ιστορία των μουσικών κουτουκιών – ταβερνών προπολεμικά και μεταπολεμικά (π.χ. Αφοί Μιλάνου στον Άγιο Νικόλαο, Κώστας Πασχαλίδης στα Παλαιά του Βόλου, Πέτρος Αναστασιάδης στη Ν. Ιωνία), οργανοπαίχτες όπως οι Στάθης Μιλάνος, Αχιλλέας Ματζίρης, τραγουδιστές όπως ο Τόνυ Βαβάτσικος, Νίκος Γούναρης, Πάνος Κόκκινος, Σοφία Βέμπο, Αθανάσιος Τεπεκίδης, μουσικοί όπως ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, συγκροτήματα όπως οι Ανφάν Γκατέ Ρεμπέτες και οι Τέσσερις Άσσοι, από τους νεώτερους όπως οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσαςκαι Νίκος Πορτοκάλογλου, ραδιοφωνικοί παρουσιαστές όπως ο Τάσος Μητρογώγος και ακόμη περισσότεροι καλλιτέχνες Μαγνησιώτες.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, αν τα Τρίκαλα έχουν τον Βασίλη Τσιτσάνη και η Σύρος τον Μάρκο Βαμβακάρη (υπάρχουν ήδη Μουσεία και γίνονται κάποιες εκδηλώσεις) η Υπηρεσία θεωρεί, χωρίς να μειώνεται η μουσική αξία όλων των προαναφερόμενων, ότι οι αδελφοί Μιλάνου με την ταβέρνα τους «Η Σκάλα» του Μιλάνου, είχαν κάνει με το μουσικό στέκι τους τον Βόλο γνωστό σε όλη την Ελλάδα, η δε Ελληνική Τηλεόραση ΝΕΤ επίσης με διάφορες αναφορές και εκπομπές της (Νυχτερινός Επισκέπτης με τον Άρη Σκιαδόπουλο), αποτελούσε ένα πολιτιστικό γεγονός που σηματοδοτούσε μια ολόκληρη μεταπολεμική καλλιτεχνική γενιά και αξίζει να δοθεί μια ευκαιρία στους Έλληνες τουρίστες, αλλά και στη νέα γενιά Βολιωτών να τη γνωρίσουν, μέσα από φωτογραφικό και γραπτό υλικό και να την θυμούνται οι επόμενες γενεές.

Τέλος, προτείνεται το Μουσείο να ονομαστεί «Η Σκάλα του Μιλάνου», που αφενός παραπέμπει στην περίφημη Σκάλα του Μιλάνου στην Ιταλία (που είναι ταυτισμένη με την παγκόσμια μουσική), αφετέρου παραπέμπει στους αδελφούς Μιλάνου που ταυτίστηκαν μ’ αυτόν τον τίτλο και τον απλό Βολιώτικο λαό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.