Δύο εκδηλώσεις μουσικής αλλά και παρουσίαση ποιητικής συλλογής θα λάβουν χώρα το Σαββατοκύριακο στο Χόρτο και την Αργαλαστή.
Ειδικότερα, σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου στις 20:00 στην Αίθουσα Γιώργος Χατζηνίκος στο Χόρτο θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικής δωματίου για πνευστά και πιάνο. Οι μουσικοί, Δημήτρης Χατζούλης (όμποε-αγγλικό κόρνο), Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο-μπάσο κλαρινέτο) και Βίκυ Κακαγιάννη (πιάνο) ενώνουν τις ερμηνείες τους για να επικοινωνήσουν με το κοινό μέσω μουσικών περιπλανήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ουκρανία και τη Ρωσία. Θα ακουστούν έργα των Γ. Κωνσταντινίδη (σε μεταγραφή Π. Θεοδοσίου), Γ. Χατζημιχελάκης, E. Destenay, Y. Povolotsky και A. Rubtsov.
Την Κυριακή 10 Μαΐου στις 18:00 στο Αρχοντικό ΤΑΞΙΜ στην Αργαλαστήθα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Τέναγος» του Γιώργου Σαράτση. Η συλλογή πραγματεύεται την ανεπάρκεια των αισθήσεων, τις πληγές του χρόνου, αλλά και την επιστροφή στο θαύμα της απλότητας. Το «Τέναγος» ως αφορμή καθόδου πριν την αναπόφευκτη επάνοδο. Το προσωπικό και συλλογικό τέλμα ως απόπειρα αναστοχασμού. Τησυλλογή θα παρουσιάσει ο ίδιος ο συγγραφέας ενώ στο τέλος της βραδιάς, θα παρουσιαστεί από τους μουσικούς Δημήτρη Χατζούλη (αγγλικό κόρνο) και Στέλιο Κοτρώτσιο (μπάσο κλαρινέτο) το έργο «Tenagos» του συνθέτη Παναγιώτη Θεοδωσίου, βασισμένο στην ομώνυμη ποιητική συλλογή.
Μουσική Δωματίου και Ποίηση στο Χόρτο και την Αργαλαστή
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
































