Μουσικοχορευτική παράσταση την Παρασκευή στη Ζαγορά

Μια προσπάθεια ένωσης των κατοίκων των χωριών του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, θα πραγματοποιηθεί σε μια μουσικοχορευτική παράσταση που διοργανώνεται την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 21:00 με σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς με τίτλο «Στου κύκλου τα γυρίσματα, τραγούδια θα αραδιάσω».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς «Γιάνης Κορδάτος» διοργανώνει το 25ο φεστιβάλ,  που θα περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα και θα παρουσιαστούν από όλες τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων που ανήκουν στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωριών του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν μεταξύ άλλων και την περιοχή του Πηλίου.

Στην μουσικοχορευτική παράσταση συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυρράχης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουρίου, ο Πολιτιστικός – Χορευτικός Όμιλος Φιλύρα και το παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς «Γιάνης Κορδάτος», σηματοδοτώντας την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Την μουσικοχορευτική παράσταση επιμελήθηκε η χοροδιδάσκαλος Αντιγόνη Ιωάννου που θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους επίσης και με την φωνή της μαζί με τους Κώστας Μούτος στο λαούτο, Νίκος Κερασιώτης στο κλαρίνο, Στέφανος Γεωργίου στο βιολί και Αντώνης Βαγενάς στα κρουστά και στο τραγούδι.

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.