«Ναυμαχία» και «Η καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα» των Ν. Κυριαζή και Μ. Οικονόμου παρουσιάζονται στον Βόλο

Τα βιβλία των Νίκου Κυριαζή και Εμμανουήλ Μάριου Οικονόμου «Η Ναυμαχία» (εκδόσεις «Βιβλιοπωλείο της Εστίας») και «Η καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα» (εκδόσεις Ενάλιος) θα παρουσιαστούν στον Βόλο  την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτήριο πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο Βόλου – Γ.Καρτάλη – Κοραή) σε εκδήλωση που διοργανώνουν το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας, το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (Κε.Βι.Μα.Συ.) σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ενάλιος», «Εστία» και το βιβλιοπωλείο «Λιαναρίδη».

Τα βιβλία θα παρουσιάσουν οι Βίκυ Μαντζώρου – φιλόλογος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας και Γιώτα Κούγιαλη – εκπαιδευτικός, συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

«Η Ναυμαχία» είναι μυθιστόρημα με κεντρικό πρόσωπο τον  Νικομήδη, έναν από τους  μεγάλους της γενιάς της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και των Περσικών πολέμων. Διηγείται τη ζωή του από την Ολυμπιάδα του 524 π.Χ. μέχρι τη Σαλαμίνα και τον αγώνα ενός λαού για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Στο βιβλίο «Η καθημερινή ζωή στην Αρχαία Αθήνα» οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην αρχαία Αθήνα, που αποτέλεσε κλασικό πρότυπο μιας ανεπτυγμένης δουλοκτητικής δημοκρατίας.  Η ζωή των ανθρώπων, των εύπορων Αθηναίων πολιτών αλλά και  των μετοίκων και των δούλων.

 

Ο Νίκος Κυριαζής είναι καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ο  Εμμανουήλ Μάριος Οικονόμου είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.