Νέο podcast «Αϊνστάιν» από το Ίδρυμα Ευγενίδου και το ΠΙΟΠ

Συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά των αφηγηματικών podcasts «Επιστήμονες που εύρηκαν για την ανθρωπότητα», που παρουσιάζουν η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πέμπτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Άλμπερτ Αϊνστάιν, τον σπουδαίο επιστήμονα που άλλαξε τον κόσμο της επιστήμης για πάντα. Ο Αϊνστάιν θεωρείται από πολλούς ως o εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο, παρότι η ευφυΐα του αυτή δεν ήταν φανερή από τα παιδικά του χρόνια. Με την περιέργειά του, την εσωτερική ανάγκη του να θέτει ερωτήματα για τον φυσικό κόσμο και να αναζητά απαντήσεις, είχε έναν δικό του τρόπο να διερευνά τη φύση και το Σύμπαν, σαν να τον περίμενε να το ανακαλύψει, κάτι μαγικό, φανταστικό όπως τα παραμύθια…

Το νέο αυτό επεισόδιο προσφέρεται στους φίλους των Φυσικών Επιστημών και έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα podcasts της σειράς, που έχουν ξεπεράσει τις 14.000 ακροάσεις. Στόχος των ηχογραφημένων αφηγήσεων είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης με την αξιοποίηση της δυναμικής της αφήγησης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μικροί και μεγάλοι έχουν πρόσβαση σε μοναδικές ιστορίες ανθρώπων που άλλαξαν ή όρισαν τον δρόμο της Επιστήμης, όπου και όποτε επιθυμούν, από τον υπολογιστή ή από κινητή συσκευή, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Απολαύστε δωρεάν το επεισόδιο για τον Αϊνστάιν https://www.piop.gr/el/anakoinoseis/Bivliothiki-podcasts-Einstein.aspx

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.