Ο Χρίστος Χαλικιάς γράφει τη δική του σελίδα στο 54ο Φεστιβάλ Βιβλίου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο Χρίστος Χαλικιάς συμμετέχει στο 54ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, που πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2026, μεταφέροντας αυτή τη φορά το δημιουργικό του βλέμμα στον χώρο του βιβλίου.

Εικαστικός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και μεταφραστής, ο Χαλικιάς κινείται ανάμεσα σε διαφορετικές μορφές τέχνης χωρίς να αντιμετωπίζει καμία από αυτές ως απομονωμένο πεδίο. Η εικόνα γίνεται αφήγηση, η σκηνοθεσία συναντά τον λόγο και η λογοτεχνία αποκτά τη δική της οπτική ένταση.

Η παρουσία του στο Φεστιβάλ Βιβλίου έρχεται ως φυσική συνέχεια αυτής της πολυδιάστατης καλλιτεχνικής δραστηριότητας: μιας πορείας που αρνείται τα στενά όρια και επιλέγει τη συνομιλία ανάμεσα στις τέχνες.

Στο Πεδίον του Άρεως, ο Χρίστος Χαλικιάς θα συναντήσει το αναγνωστικό κοινό και θα υπογράψει βιβλία, σε έναν χώρο όπου δημιουργοί, εκδότες και αναγνώστες συναντώνται πρόσωπο με πρόσωπο.

Για έναν καλλιτέχνη που περνά από τον καμβά στον φακό και από τη σκηνή στη σελίδα, το βιβλίο δεν αποτελεί αλλαγή κατεύθυνσης.
Είναι ακόμη μία μορφή τέχνης.

Και ακόμη ένας τρόπος να αφηγηθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.