Ο Χρήστος Θηβαίος μιλά στη «Μαγνησία»: «Εμπνέομαι από τις ελπίδες και τα όνειρα ανθρώπων που ζουν δύσκολα»

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να χάνουν το θάρρος και την εμπιστοσύνη στους άλλους ανθρώπους»

Δεν είναι μια, ούτε δύο, αλλά… αμέτρητες οι τραγουδιστικές επιτυχίες του Χρήστου Θηβαίου όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο καλλιτεχνικό και ερμηνευτικό στερέωμα, χαρίζοντάς μας με τη βελούδινη φωνή του, τραγούδια- σταθμούς.                                                                   Ο ίδιος, με αφορμή την πρόσφατη εμφάνισή του στη μουσική σκηνή του Lab Art στον Βόλο, μίλησε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ και το ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ, για τους συνοδοιπόρους του σε αυτήν την περιοδεία, αλλά και για τις πηγές έμπνευσής του, αφήνοντάς μας το δυνατό μήνυμα του θάρρους και της εμπιστοσύνης στους ανθρώπους, όσο δύσκολες κι αν είναι οι εποχές μας.

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

Οι μουσικές επιτυχίες είναι πολλές όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείστε με τη μουσική και το τραγούδι. Πώς καταφέρνετε αλήθεια, να ξεχωρίσετε ποια κομμάτια θα ενσωματώσετε στη λίστα μιας συναυλίας ή ενός live;

Είναι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχουμε δημιουργήσει με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Θέλω βέβαια να τονίσω κάτι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα, ως τραγουδοποιό, όλα αυτά τα χρόνια. Ξεκίνησα ως τραγουδιστής των «Συνήθως Υπόπτων», μετά συνέχισα τη σόλο μου καριέρα στο τραγουδιστικό και καλλιτεχνικό στερέωμα, που με διάλεγαν συνθέτες και δημιουργοί για να τραγουδήσω τα τραγούδια τους. Παρόλ’ αυτά, πάντα νιώθω ότι είμαι ο τραγουδοποιός και ο ερμηνευτής ενός γκρουπ. Ήρθαμε ως συγκρότημα στον αγαπημένο μας Βόλο, παίζοντας παλιά, αλλά και καινούργια τραγούδια.

Ποιοι ήταν οι συντελεστές της βραδιάς αλλά ουσιαστικά και οι συνοδοιπόροι σας;

Ήρθαμε με τον Πέτρο Βαρθακούρη στο μπάσο και στα φωνητικά, τον Γιάννη Αγγελόπουλο στα τύμπανα, στα φωνητικά και στα κρουστά, και τον Μάξιμο Δράκο στο πιάνο, στα πλήκτρα, στα φωνητικά, στην επιμέλεια και στην ενορχήστρωση. Και οι τρεις, εκτός από συγκλονιστικοί μουσικοί, είναι εξαιρετικοί συνθέτες και τραγουδοποιοί. Είναι άνθρωποι που δημιουργούν, που με στηρίζουν, και μαζί φτιάχνουμε το πρόγραμμα της εμφάνισης, δημιουργώντας ξανά τα τραγούδια μας και τις μουσικές μας. Τέλος, το πέμπτο μέλος των «Συνήθως Υπόπτων» είναι ο Γιώργος Κορρές, που επιμελείται τον ήχο.

Γνωρίζω ότι έχετε δηλώσει ότι εμπνέεστε από τα πάντα γύρω σας. Παρ’ όλα αυτά, επειδή διανύουμε μια δύσκολη εποχή, με όλα όσα περάσαμε με την πανδημία και όλα όσα περνάμε ακόμα και σήμερα, θεωρείτε ότι υπάρχουν στιγμές που συνεχίζουν να εμπνέουν τους καλλιτέχνες;

Φυσικά! Ο καθένας εμπνέεται καθημερινά από το οτιδήποτε. Από την ευτυχία της οικογένειάς του, μέχρι τη θλιβερή απόφαση ότι υπάρχουν άλλες οικογένειες που ζουν μεγάλη δυστυχία, όπως συμβαίνει αυτό το διάστημα στην Ουκρανία. Θέλω να πω ότι προσωπικά δεν με εμπνέει η δυστυχία και η θλίψη, ούτε η επικινδυνότητα, αλλά εμπνέομαι από τις ελπίδες των ανθρώπων που ζουν τη θλίψη. Εμπνέομαι από τις ελπίδες και τα όνειρα των ανθρώπων που ζουν σε δύσκολες συνθήκες. Υπάρχουν μεγάλες εμπνεύσεις εν μέσω πολέμου, όπως είναι του Μπέρτολ Μπρεχτ, του οποίου παίξαμε κάποια αποσπάσματα. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να χάνουν το θάρρος τους και την εμπιστοσύνη τους στους άλλους ανθρώπους.

Υπάρχουν επαγγελματικά σχέδια για το επόμενο χρονικό διάστημα; Ποια είναι αυτά;

Με την συναυλία του Βόλου ξεκίνησε ουσιαστικά η μεγάλη περιοδεία μας με τίτλο «Έπειτα από το μεγάλο μπουμ», που τον εμπνεύστηκα από ένα σημείο αναφοράς της ποίησης του Κώστα Τριπολίτη και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Η περιοδεία θα συνεχίσει και σε άλλες πόλεις, ενώ θα υπάρχει και αναφορά στον δίσκο «Εμπάργκο», που κάναμε μαζί με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Ταυτόχρονα, διανύουμε μια δημιουργική περίοδο, και εγώ, αλλά και οι συνάδελφοί μου, γράφοντας κομμάτια.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.