«Ο δράκος των χρωμάτων»: Θεατρική παράσταση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης (14/12), διοργανώνει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου  και ώρα 10:30, τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο δράκος των χρωμάτων», για σχολικές ομάδες νηπιαγωγείου, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος. Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ, άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα. Tο κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό! Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;

Η Θεατρική Ομάδα «Μορφές Έκφρασης» παρασύρει τους μικρούς φίλους σε ένα παραμύθι για την αγάπη, τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό και τη χαρά της ζωής, όπου μουσική, λόγος και κίνηση γίνονται ένα. Με ένα υπέροχο σκηνικό και με έναν δράκο που χωράει στην «κοιλία» του όλα τα παιδιά, η παράσταση αποτελεί ένα απολαυστικό θέαμα γεμάτο αξίες και ιδανικά.

 

Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Μουσική σύνθεση: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Αντώνης Βαρθαλίτης

Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης

 

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993 και η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα και  παραστάσεις. Έχοντας προσεγγίσει μεγάλα έργα αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου και παραμύθια, από το 2010 δημιουργούν συστηματικά, παράλληλα με την παιδική σκηνή, παιδαγωγικές δράσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.