Ο Γιάννης Καλπούζος μιλά για το νέο του βιβλίο στο Ράδιο Ένα

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής «Βιβλίο και Πολιτισμός», που επιμελείται και παρουσιάζει η Σοφία Νικολάου, σήμερα Σάββατο, στο «Ράδιο Ένα», θα μιλήσουμε για το βιβλίο των Klaus Schwab και Thierry Malleret που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, «Η Μεγάλη Επανεκκίνηση». Ένα βιβλίο το “Great Reset” στο οποίο έχει αναφερθεί ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με άρθρο του, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα πως ο κόσμος έχει ανάγκη από μία Μεγάλη Επανεκκίνηση, μετά το χάος που έσπειρε (ή φρόντισαν να σπείρει) ο κορονοϊός.

H «Μεγάλη Επανεκκίνηση» δεν είναι προϊόν συνωμοσιολογίας, αλλά ένα πραγματικό πλάνο διεθνών διαστάσεων το οποίο εκτυλίσσεται στο παρασκήνιο. Αλλά ας δούμε τι έχουν κατά νου για εμάς οι ολιγάρχες που ορίζουν τις ζωές μας. Οραματίζονται μας λένε έναν νέο, «δικαιότερο» καπιταλισμό, ενδεδυμένο την ισότητα, την πράσινη ανάπτυξη, και μία 4η βιομηχανική επανάσταση που θα εξυπηρετεί το «γενικότερο καλό».

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής κοντά μας θα είναι ο Γιάννης Καλπούζος με το βιβλίο του «Ραγιάς Μέρες και Νύχτες του 1821» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Φέτος όπως ξέρουμε γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πολλοί είναι οι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και πάρα πολλοί συγγραφείς, εμπνεύστηκαν απ’ αυτό το γεγονός έτσι και ο Γιάννης Καλπούζος, ο οποίος πολλές φορές γράφει για την Ελλάδα, την Ιστορία της και τους ανθρώπους της. Το βιβλίο, όπως συνέβη και σε άλλα βιβλία του «παντρεύει» την Ιστορία με τη μυθοπλασία και μας ταξιδεύει πίσω στα χρόνια μεταξύ 1821-1829 και μας ταξιδεύει μεταξύ Πάτρας, Τριπολιτσάς, Ναυπλίου, Μεσολογγίου, όπου εξελίσσεται η κύρια δράση της αφήγησης, αλλά και σε τόσα άλλα μέρη απ’ τα οποία κάνει περάσματα που μας προσφέρουν μοναδικές εικόνες κι έντονες στιγμές, όπως στην Καρύταινα, ή τον Μυστρά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.