Ο Γιάννης Ξανθούλης και η Μαρινέλλα στον Βόλο για την παρουσίαση βιβλίου

Στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου», σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου

Οι εκδόσεις Διόπτρα, το wishmagazine και ο Δήμος Βόλου διοργανώνουν μια ξεχωριστή βραδιά, με αφορμή την πρωτότυπη βιογραφία της μεγαλύτερης Ελληνίδας ερμηνεύτριας, Μαρινέλλας, γραμμένη από τον Γιάννη Ξανθούλη με τον τίτλο «Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου στις 8μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου».
Η Μαρινέλλα και ο Γιάννης Ξανθούλης συνομιλούν με αφορμή το βιβλίο Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια» σε μια μοναδική εκδήλωση που θα κορυφωθεί με την ερμηνεία εμβληματικών μουσικών κομματιών της Μαρινέλλας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.Είσοδος ελεύθερη.
Η κορυφαία εν ζωή Ελληνίδα ερμηνεύτρια γίνεται αφορμή για ένα βιβλίο που εξιστορεί μέσα από πολύμηνες «μεσημεριανές» συζητήσεις όλη της τη ζωή κι ό,τι απόσταγμα προέκυψε σε μια καριέρα που αγγίζει κοντά εβδομήντα χρόνια διαρκούς παρουσίας. Η διαφορά από μια συνεπή βιογραφία είναι πως απέναντί της είχε τον Γιάννη Ξανθούλη σαν αντίστιξη στην αφήγηση της ζωής της.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε το 1947 στην Αλεξανδρούπολη, από γονείς πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης. Εκτός από μυθιστορήματα, έγραψε βιβλία και θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και θέατρο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος (είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) σε εφημερίδες και στο ραδιόφωνο. Βιβλία του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ζει στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.