«Ο Καραγκιόζης των Παιδιών»

Τριήμερο δράσεων από το Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών του Πορφυρογένειου

Τριήμερο δράσεων με τίτλο «Ο Καραγκιόζης των Παιδιών», τρεις μέρες γιορτής αφιερωμένες στον Καραγκιόζη και στο παραδοσιακό θέατρο σκιών διοργανώνουν τα παιδιά του Εργαστηρίου «ΚΟΥΚΛΟΠΕΔΙΟ» στις 19, 20 και 21 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, στην Αγριά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 17:30, «Ο Καραγκιόζης Γίγαντας» προσκαλεί τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους σε ένα εργαστήρι κατασκευής φιγούρας μεγάλου μεγέθους. Θα παρουσιαστούν τρόποι, τεχνικές και ολόκληρη η πορεία από το σχεδιασμό ενός χαρακτήρα μέχρι την εμφάνισή του στο φωτισμένο πανί.

Το Σάββατο 20 Απριλίου στις 18.30 στον χώρο της βιβλιοθήκης του Πορφυρογενείου θα γίνει η παρουσίαση του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Τρέξατε, τρέξατε! Παίζουμε Καραγκιόζη!» που βασίζεται σε σχέδια φιγούρων και σκηνικών των παιδιών του εργαστηρίου ΚΟΥΚΛΟΠΕΔΙΟ.
Θα ακολουθήσει παρουσίαση των ηρώων του παραδοσιακού θεάτρου σκιών με την παράσταση «Λίγα…απ’όλα» από τα μεγαλύτερα παιδιά του εργαστηρίου, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο έργο του σπουδαίου καραγκιοζοπαίκτη Αντώνη Μόλλα. Η βραδιά θα κλείσει με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ο Καραγκιόζης των Παιδιών, μια μέρα στο εργαστήρι» του σκηνοθέτη Νίκου Αναγνωστόπουλου.

Τη Κυριακή 20 Απριλίου στις 20:00 στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών για παιδιά και νέους, το Μικρό Σινεμά του Απριλίου παρουσιάζει τη βραβευμένη ταινία ντοκιμαντέρ της Ιρίνας Μπόικο, «Ο Καραγκιοζοπαίκτης της Νιόν». Η ζωή και τα όνειρα ενός αγοριού από την Ελλάδα που ζει στην Ελβετία, ένας μικρός καραγκιοζοπαίχτης ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς και σε δύο πατρίδες.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.