«Ο κύκλος με την κούκλα»: Κουκλοθέατρο στο Ergon Showground

Μια ξεχωριστή παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στο Ergon Showground στο Τσαλαπάτα την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα. Πρόκειται για το έργο «Ο κύκλος με την κούκλα» από το θέατρο κούκλας «redicolo».
Βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα «Ο κύκλος με την κιμωλία», το έργο φέρνει, με απλότητα και ευαισθησία, τα σημαντικά ζητήματα της ιδιοκτησίας και της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών, μέσα από μια παράσταση καθηλωτική, στην οποία πρωταγωνιστούν ΓΙΓΑΝΤΟκούκλες! Το εντυπωσιακό μέγεθος των κούκλων, που ξεπερνάει τα 2 μέτρα, αλλά και λόγω του χαρακτήρα της παράστασης, θα κρατήσει έντονο το ενδιαφέρον του κοινού.
Ένα καλομαθημένο (ή και κακομαθημένο, θα μπορούσε να πει κανείς) πλουσιοκόριτσο, η Λολίτα, καταστρέφει την κούκλα της και την πετάει. Ένα άλλο κορίτσι, φτωχότερο σε παιχνίδι αλλά πλουσιότερο σε αγάπη, η Πάκα, τη βρίσκει, την φτιάχνει και την κάνει δική της. Ξαφνικά, όμως, η Λολίτα εμφανίζεται και τη θέλει πίσω! Ποια από τις δύο είναι δίκαιο να κρατήσει την κούκλα; Με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και τη βοήθεια κούκλων και ηθοποιών, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο δύσκολο αυτό ερώτημα και να δώσουμε τη «σολομώντεια λύση».
Συντελεστές παράστασης
Κείμενο: Αλφόνσο Σάστρε, Σκηνοθεσία: Redicolo Θέατρο Κούκλας, Σχεδιασμός – κατασκευή κουκλών: Redicolo Θέατρο Κούκλας, Μουσική: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Παίζουν: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Προπώληση εισιτηρίων: 6 ευρώ – Τιμή εισόδου: 8 ευρώ.
Σημεία προπώλησης: Seven Spot (Κ. Καρτάλη 222), Plus Café (Μ. Μερκούρη 1, Νέα Ιωνία), Filippou Café (Ερμού 53-55), Αίθριον (Πολυχώρος Τσαλαπάτα).
Ergon Showground: Κυριακή 24/11/2019, ώρα προσέλευσης 17:00 για δωρεάν face painting στα παιδιά από το ΙΕΚ Δήμητρα Βόλου! Έναρξη 17:30. Πληροφορίες: 6943 167200, 2421 108616

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.