«Ο μαγικός κόσμος της κούκλας» στον Βόλο

Έκθεση κούκλας από όλον τον κόσμο

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του μαθήματος «Κουκλοθεάτρο και Διαπολιτισμικές Εφαρμογές», με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων του Δήμου Βόλου, διοργανώνει έκθεση κούκλας από όλον τον κόσμο από τη συλλογή της συλλέκτριας κ. Μαρίας Βαγδούτη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα  20 Μαΐου στις 19:00 στην αίθουσα Τέχνης Giorgio De Chirico, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 24 Μαΐου.

 

Η κούκλα και το κουκλοθέατρο αποτελούν ανεκτίμητους πολιτισμικούς θησαυρούς που διασχίζουν αιώνες και πολιτισμούς. Πέραν της απλής ψυχαγωγίας, η κούκλα και το κουκλοθέατρο φέρνουν μαζί τους βαθιά και πολυδιάστατα στοιχεία για την ανθρώπινη εμπειρία και τη διαπολιτισμική κατανόηση. Η κούκλα αποτελεί ένα πανανθρώπινο μέσο έκφρασης και δημιουργίας, που χρησιμεύει ως γέφυρα μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Μέσω της κούκλας, οι άνθρωποι εξερευνούν συναισθήματα, αναπαριστούν κοινωνικούς ρόλους και εκφράζουν τις διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, η κούκλα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, διατηρώντας ζωντανές παραδόσεις και προωθώντας τη διαπολιτισμική κατανόηση.

Το κουκλοθέατρο, από την άλλη πλευρά, είναι μια μορφή θεατρικής τέχνης που χρησιμοποιεί κούκλες για να αφηγηθεί ιστορίες και να μεταφέρει μηνύματα. Μέσα από το κουκλοθέατρο οι πολιτισμοί συναντιούνται και αλληλεπιδρούν, προσφέροντας ένα πανανθρώπινο παράθυρο στις διαφορετικές πραγματικότητες και πεποιθήσεις.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα δοθούν κουκλοθεατρικές παραστάσεις από φοιτήτριες/ές για  παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

 Στοιχεία της έκθεσης

Εγκαίνια: Δευτέρα  20 Μαΐου στις 19:00

Αίθουσα Τέχνης Giorgio De Chirico.

Διάρκεια έκθεσης: Από 20 Μαΐου μέχρι  24 Μαΐου

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Από ∆ευτέρα έως και την Παρασκευή 10.00 -13.00 και 18.00-20.00.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.