Ο Πάνος Σόμπολος παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Βεντέτες» και ενθουσίασε το κοινό

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Βόλος για τον Πάνο Σόμπολο, ο οποίος χθες παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «ΒΕΝΤΕΤΕΣ: Εγκλήματα βεντέτας στην Ελλάδα» στη αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι Διαμαντής Καρβέλης, διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Χρήστος Στρατηγόπουλος, δικηγόρος, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής.

Χαιρετισμό απεύθυναν οι Δημήτρης Χορταργιάς, πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας και Σωτήρης Κέλλας, πρόεδρος ΕΤΑΣ.

Το βιβλίο

 

Εγκλήματα βεντέτας που απασχόλησαν την ελληνική κοινή γνώμη από το 1920 έως και το τέλος του 20ού αιώνα. Πραγματικές υποθέσεις βεντέτας που διαδραματίστηκαν στην Κρήτη, στη Μάνη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πολλές από τις οποίες είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Στο βιβλίο προτάσσεται μια σύντομη ιστορία της βεντέτας από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, όπου εντοπίζονται οι ρίζες του εθίμου της αυτοδικίας. Εξετάζεται το πώς ξεκίνησε ο άγραφος νόμος του αίματος στην Κρήτη, εξηγείται επίσης με παραδείγματα η κρητική έννοια του σασμού και γίνεται λόγος για τον γδικιωμό και τους ξεβγαλτήδες στη Μάνη. Τέλος, αναφέρονται και άλλες χώρες και περιοχές στις οποίες άνθισε η βεντέτα: η Κύπρος, η Ιταλία, η Αλβανία, η Σερβία, η Ισπανία, η Κορσική κ.ά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.