Ο Παύλος Χαϊκάλης είναι ο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» στα Θεατρικά Κορφιάτικα Βραβεία 2019

Το Ειδικό Θεατρικό Κορφιάτικο Βραβείο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» θα απονεμηθεί φέτος στον ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη.
Σύμφωνα με επιστολή, η Οργανωτική Επιτροπή της 38ης απονομής των Θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων, η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και ο Πρόεδρος και Ιδρυτής κ. Δημήτρης Μουζακίτης, γνωστοποίησαν στον Τύπο το όνομα του δημοφιλούς ηθοποιού.

Ο κ. Χαϊκάλης μίλησε στο Radio Terranova και στην ηθοποιό και ραδιοφωνική παραγωγό Κατερίνα Ζαχαριουδάκη σχετικά με τη βράβευσή του και δήλωσε τα εξής:
«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους οι οποίοι με επέλεξαν να με τιμήσουν αυτή τη χρονιά. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Θα ήθελα να πω πως ζούμε εποχές όπου οι ηθικές αξίες και οι οικονομικές θα αλλάξουν πλήρως αυτό το διάστημα. Νομίζω ότι η δουλειά της τέχνης είναι να ακολουθήσει μια διαδρομή ήθους και αισθητικής. Πάνω σε αυτό τον άξονα οι άνθρωποι που προσπαθούν να καθοδηγήσουν το κοινό σε ένα άλλο επίπεδο πρέπει να ακολουθήσουν αυτή τη διαδρομή. Η αισθητική και το ήθος να αποτελούν τα ορόσημα για να δημιουργήσουν ένα επίπεδο για την τέχνη.»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία και την έννοια των βραβείων στην πορεία των καλλιτεχνών, λέγοντας :

«Τα βραβεία καλά είναι, δημιουργούν ένα ηθικό αποτύπωμα εσωτερικά και εξωτερικά. Εκείνο που έχει σημασία είναι να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια, για να μπορούν να αισθανθούν κάποιοι ότι τα βραβεία έχουν αξία και ότι μπορεί η ιεραρχία των πραγμάτων να ακολουθηθεί σωστά και να δημιουργήσει εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον στο χώρο της τέχνης.»
Η 38η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20.00, στο ανακαινισμένο και ιστορικό Alhambra Art Theatre στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.