Ο σχολάρχης της Μεγάλης του Γένους Σχολής στον Βόλο

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού της ”Μνήμη Βυζαντίου 2024”, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: “Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή”, αύριο Κυριακή 19 Μαΐου ώρα 7.00 μ. μ. , στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».
Η συγκεκριμένη εκδήλωση έρχεται, ως επιστέγασμα στην επίσκεψη της Εστίας «Ίωνες» τον περασμένο Αύγουστο στην Κωνσταντινούπολη και της ξενάγησης των ‘’Ιώνων΄΄, μεταξύ των άλλων, στα Ομογενειακά Εκπαιδευτήρια.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Ζώτος, Σχολάρχης στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, ο οποίος θα παρουσιάσει με λόγο και εικόνα τη διαδρομή αλλά και το παρόν και το μέλλον του αρχαιότερου σε λειτουργία εκπαιδευτικού ιδρύματος του Ελληνισμού, καθώς αποτελεί την ιστορική συνέχεια της Πατριαρχικής Ακαδημίας και της Πατριαρχικής Σχολής Ξηροκρήνης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Βόλου Ευθυμία Αντωνιάδη φλάουτο, Αργυρώ Κοπάνου πιάνο-φωνή και Ιφιγένεια Γκαραβέλα βιολί, οι οποίες θα ερμηνεύσουν τα μουσικά κομμάτια’’ Η ομπρέλα του Βοσπόρου’’,’’ Μενεξέδες και Ζουμπούλια’’ και ‘’ Έχε γεια Παναγιά’’ . Θα ακολουθήσει η ομιλία του κ. Δημήτρη Ζώτου με θέμα: «Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή».
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Πασχάλης Δήμου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δασκάλων Δ/νσης Π.Ε. Μαγνησίας και Ταμίας της Εστίας. Στο τέλος θα παρατεθεί catering για τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.