Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αλμυρού στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Μοναδικές εμπειρίες ζήσαμε στο ταξίδι των 2300 χιλιομέτρων στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας¨», τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο «Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αλμυρού «ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ».
Όπως αναφέρει, «καλεσμένος των τοπικών Ελληνοβουλγαρικών Συλλόγων της POMORIE (Παλαιά Αγχίαλος) και Σωζόπολης , πραγματοποίησε εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους του, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, και έδωσε εκεί δύο μουσικές ρεμπέτικες παραστάσεις .

Τεράστια τιμή για εμάς να βάλουμε το λιθαράκι μας στην ενδυνάμωση του Ελληνικού στοιχείου στις περιοχές αυτές με κύριο μέλημα την διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού. Το ιδιαίτερο είναι ότι δεσμοί αίματος συνδέουν την Παλαιά και την Νέα Αγχίαλο και τον Σωζόπολη με την Ευξεινούπολη.

Για πρώτη φορά έγινε τέτοια κινητοποίηση των κατοίκων ελληνικής καταγωγής και σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινησιακό περάσαμε δύο καταπληκτικές μουσικές βραδιές.

Ευχαριστούμε: τους προέδρους των τοπικών ελληνοβουλγαρικών συλλόγων, την Ασπασία Μποροζάνοβα από Σωζόπολης και τον Slavey Kanariev από την Παλαιά Αγχίαλο για την προετοιμασία και το κάλεσμα. Την Γεωργία και τον Νίκο Τοκαλή για την διοργάνωση και την πολύτιμη βοήθεια τους στις επαφές με τις ελληνικές κοινότητες. Το ταξιδιωτικό γραφείο Art of travel και την Μίνα Τελκή. Τους συνταξιδιώτες από όλη την Μαγνησία και την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν.Ιωνίας Μαγνησίας “Ιωνες”, και όλους όσοι βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση της εκδρομής και των μουσικών βραδιών.

Και φυσικά τα μέλη της ορχήστρας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ» που μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αποστολή καθώς και τον Μαέστρο μας Γιώργο Σταμούλη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.