Ο Βολιώτης ερμηνευτής που έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες σε συναυλίες, αφιερώματα και δισκογραφία

Ο Θάνος Ματζίλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας. Από την παιδική κιόλας ηλικία, ξεκινά να ασχολείται με τη μουσική, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τραγούδι και τα μουσικά όργανα με αρέσκεια στην κιθάρα και το μπουζούκι. Στην ηλικία των 15 ετών, πραγματοποιεί και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο τραγούδι.

Δύο χρόνια αργότερα, αποφοιτεί από το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχοντας λάβει γνώσεις και αποκομίσει εμπειρίες, οι οποίες θα αποδειχτούν πολύτιμες για τη συνέχεια της πορείας του στο ελληνικό τραγούδι.

Τρία χρόνια μετά, ολοκληρώνει τις σπουδές του στο τμήμα Μουσικής παραγωγής – Δισκογραφίας & Μουσικής τεχνολογίας του Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ στην Αθήνα.

Ο Θάνος Ματζίλης έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες σε συναυλίες και αφιερώματα σε Ελλάδα & εξωτερικό αλλά και δισκογραφικά (Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Βιτάλη, Ορφέας Περίδης, Κώστας Μακεδόνας, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Κανά, Λίνα Νικολακοπούλου κ.ά.), με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου της ορχήστρας Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος υπήρξε και για χρόνια καθηγητής του.

Είναι βασικό μέλος της ορχήστρας “Ρυθμός” όπου πραγματοποιεί συναυλίες ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες.

 

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

 

  • Πότε, πως και γιατί, ξεκίνησε η πρώτη αγάπη σας με τη μουσική και το τραγούδι;

Η αγάπη μου για τη μουσική ξεκίνησε πολύ νωρίς, πριν ακόμα συνειδητοποιήσω τον κόσμο, καθώς στο σπίτι υπήρχε πάντα μια μουσική υπόκρουση. Η αγάπη για το τραγούδι ήρθε αρκετά αργότερα και συγκεκριμένα στην ηλικία των 11, όταν μετά από παρότρυνση των δασκάλων μου ξεκίνησα να συμμετέχω ως σολίστ στις μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου μου, κάτι που στη συνέχεια έφερε και την ανάγκη για αναζήτηση και εξέλιξη στον τομέα του τραγουδιού.

Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η επιλογή μου να φοιτήσω στο Μουσικό σχολείο του Βόλου όπου έλαβα σημαντικά εφόδια για την έως τώρα πορεία μου στο τραγούδι.

 

  • Ως ερμηνευτής, θεωρώ ότι έχετε καταφέρει και βάζετε τη δική σας «σφραγίδα», με έναν έντονο και όμορφο δυναμισμό, σε τραγούδια που είναι ίσως χιλιοτραγουδισμένα μιας και αγαπημένα αλλά και διαχρονικά… Δεν ξέρω πως τα καταφέρνετε; Είναι κάτι που βγαίνει απ΄τον ψυχικό και συναισθηματικό σας κόσμο φαντάζομαι, πέρα απ΄τις μουσικές αναμφίβολα ικανότητες…

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μετρήσει αυτόν τον δυναμισμό που περιγράφετε. Ίσως έχει να κάνει με τα βιώματα μου και τον τρόπο που μεγάλωσα.

  • Έχετε ερμηνεύσει παράλληλα, όμορφα και ξεχωριστά δικά σας τραγούδια, που σας εμπιστεύθηκαν οι δημιουργοί. Τραγούδια, τα οποία σε ποιο μουσικό ύφος κινούνται και τι είναι αυτό που θέλετε να προσφέρουν σε σας αλλά και στους ακροατές σας;

Είναι κυρίως λαϊκά τραγούδια που σκοπό έχουν να διαμορφώσουν την ταυτότητα μου στο τραγούδι, με λίγα λόγια, να ξέρει ο κόσμος σε τι ύφος κινούμαι αλλά και παράλληλα να τους μιλώ και να επικοινωνώ μαζί τους μέσα από τον στίχο των τραγουδιών ώστε να με μάθουν. Πιστεύω πολύ στο ότι τα τραγούδια και το ρεπερτόριο καθορίζουν τη πορεία ενός τραγουδιστή, ακόμα και σήμερα που η δισκογραφία έχει παραγκωνιστεί.

  • Τι άλλο είναι ήδη άμεσα στα… «σκαριά», αλλά και τι θα θέλατε να πετύχετε, μακροπρόθεσμα στη ζωή σας;

Αυτή τη στιγμή συλλέγω υλικό για τον πρώτο μου προσωπικό δίσκο, κάτι για το οποίο δεν θα ήθελα να βιαστώ ιδιαίτερα ώστε να επιλέξω μαζί με τους συνεργάτες μου το κατάλληλο για μένα υλικό. Εύχομαι να συνεχίσω να κάνω αυτό που τόσο αγαπώ, έτσι όπως ακριβώς το κάνω μέχρι και σήμερα, για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.

  • Υπάρχουν γενικότερα καλλιτέχνες που έχουν επιδράσει θετικά την καλλιτεχνική σας πορεία;

Με όλους όσους συνεργάστηκα έχω να θυμάμαι μόνο θετικά πράγματα. Έχω πάρει από όλους μαθήματα και συμβουλές ιδιαίτερα πολύτιμες για την εξέλιξη μου ως καλλιτέχνης, αλλά και ως άνθρωπος και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.

  • Σταθμός στην έως τώρα μουσική σας πορεία;

Ένας σταθμός για μένα ήταν η γνωριμία με τον συνθέτη και μαέστρο Νίκο Χιώτογλου με τον οποίο είμαστε επί πολλά χρόνια συνεργάτες, αλλά πάνω απ’ όλα φίλοι, όπου μαζί έχουμε πραγματοποιήσει πράγματα μοναδικά και ευελπιστώ να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό.

Οραματιστήκαμε μια ορχήστρα που θα έκανε πράγματα καινοτόμα και πέρα από τα σύνορα του Βόλου αλλά και της Ελλάδας. Δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να φανταστούμε πόσο μακριά θα φτάσει αυτή η ορχήστρα.

Ο «Ρυθμός» έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες συνεργασίες και έχει αγαπηθεί από το κόσμο τα τελευταία 10 χρόνια, χτίζοντας το δικό του κοινό. Συμμετέχει κάθε χρόνο σε σημαντικά φεστιβάλ και συναυλίες, πλάι σε καταξιωμένους καλλιτέχνες.

  • Τι θα σας ενθουσίαζε να κάνετε σε τοπικό επίπεδο, μουσικά- καλλιτεχνικά, είτε προσωπικά είτε σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους σας;

Ίσως μια μεγάλη συναυλία με την ορχήστρα μου και μια πλειάδα καλλιτεχνών του Βόλου.

  • Ποια είναι τα επόμενα σχέδια; Που σας βρίσκει κάποιος που θέλει να σας ακούσει, να σας γνωρίσει περισσότερο κλπ;

Αυτή τη περίοδο βρίσκομαι στο ιστορικό μαγαζί «Μουσικές Διαδρομές» στην Αθήνα με μια εξαιρετική παρέα (Μαρία Σουλτάτου, Ντένια Κουρούση, Βαγγέλης Σαραντίδης, Μιχάλης Δήμας, Εύη Κανέλλου, Θεοδόσης Συκιώτης) αυθεντία ο καθένας στο αντικείμενό του, διανύοντας μια πολύ επιτυχημένη και ιδιαίτερη σεζόν. Τα αμέσως επόμενα σχέδια μου είναι συναυλίες και παραστάσεις το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο.

 

 

Πηγή: Volos Out

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.