Ο Βολιώτης ποιητής και πεζογράφος πίσω από την πρόταση ίδρυσης της Ημέρας Ποίησης

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης χθες και ο Βολιώτης εκπαιδευτικός Αντώνης Χιώτης αποκάλυψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι πίσω από αυτό τον εορτασμό στην Ελλάδα κρύβεται ένας Βολιώτης ποιητής και συγγραφέας, ο Μιχαήλ Μήτρας.

Ο Μιχαήλ Μήτρας γεννήθηκε το 1944 στον Βόλο και πέθανε στις 6 Μαρτίου 2019 στη Νέα Μάκρη Αττικής. Ήταν ποιητής και πεζογράφος.  Παρακολούθησε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ραδιοσκηνοθεσία στο City Literary Institute του Λονδίνου.

Στην ποίησή του είναι φανερές οι επιδράσεις των ρευμάτων της «συγκεκριμένης», και της «οπτικής» ποίησης, ενώ στην πεζογραφία του απουσιάζει η γραμμική αφήγηση και κυριαρχεί η αποσπασματικότητα. Εκτός από τις εκδόσεις των βιβλίων του και τις δημοσιεύσεις σε λογοτεχνικά περιοδικά, είχε εκθέσει “οπτικά ποιήματα” σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεργάστηκε στη σύνταξη της ετήσιας έκδοσης “Χρονικό” (εκδ. Ώρα) και των περιοδικών “Σήμα”, “Ρεύματα”.

Ήταν μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Ύστερα από πρότασή του, το 1998, η Εταιρεία Συγγραφέων καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Ημέρα Ποίησης – 21 Μαρτίου. Κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και γαλλικά. Εργάστηκε ως παραγωγός εκπομπών λόγου στο Τρίτο και στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.