Ο Βόλος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου θα γιορταστεί και στον Βόλο το Σάββατο 27 Απριλίου στις 12:00 στο Βιβλιοπωλείο Ήλιος- Εκδόσεις Ήβη, στην οδό Π. Μελά 25Β -Ερμού. Ειδικότερα, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, το Κε.Βι.Μα.Συ και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ θα γιορτάζουν για 2η χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την Ουνέσκο με το σύνθημα «Διαβάζω & Αλλάζω»!

Φέτος,  20 λογοτέχνες του Βόλου θα διαβάσουν διηγήματα, αποσπάσματα μυθιστορημάτων, ποιήματα ή θα μεταφράσουν εμβληματικά ξένα κείμενα με το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό της αντιπροέδρου του ΚΕΒΙΜΑΣΥ κ. Γιώτας Κούγιαλη και αμέσως μετά οι συγγραφείς & μεταφραστές θα έχουν στην διάθεσή τους περίπου 10 λεπτά για να αυτοπαρουσιαστούν στο κοινό και να αναγνώσουν τα κείμενά τους έχοντας συμπεριλάβει σ’ αυτά τις λέξεις κλειδιά Διαβάζω & Αλλάζω. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο εκδότης-βιβλιοπώλης Χρήστος Αγιώτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

Το απόγευμα στις 7.00 η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου θα “μετακομίσει” στην Πορταριά στο κέντρο τεχνών ESTIA PELION (απέναντι από το μουσείο) με ελεύθερη ανάγνωση κειμένων από τους φίλους του βιβλίου και ελεύθερη συμμετοχή. Μέχρι αργά την νύχτα!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.