Ολοκληρώνεται η έκθεση “μεταΜΟΡΦώΣΕΙς” της Ευρυδίκης Αρκουδογιάννη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Έως την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 θα λειτουργεί στο Χώρο Τέχνης δ. (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος) στο Βόλο η έκθεση έργων “μεταΜΟΡΦώΣΕΙς” της Ευρυδίκης Αρκουδογιάννη, η οποία τα πρωινά αυτής της τελευταίας εβδομάδας της παρουσίασης των δημιουργιών της υποδέχεται η ίδια τους επισκέπτες και τους ξεναγεί στο δικό της ξεχωριστό ταξίδι της Τέχνης.

Η έκθεση περιλαμβάνει δημιουργίες της Ευρυδίκης Αρκουδογιάννη από την αρχή της πορείας της έως το σήμερα προσφέροντας μέσα από τη βιωματική προσέγγιση τον συγκερασμό τέχνης και τεχνικής με κυρίαρχη βάση την πρωταρχική ύλη της κλωστής ως σημείο επαφής και σημάδι αρχής και τέλους. Έργα διαφόρων και διαφορετικών μορφών και ύφους διαχέουν την έννοια της δημιουργίας ως; αίσθημα άυλο και ταυτόχρονα απτό.

Η Ευριδίκη Αρκουδογιάννη γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση και Γραφικές Τέχνες στο “Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο” (Σχολή Δοξιάδη) με καθηγητές τους Γ.Παρμακέλλη, Τ. Κατσουλίδη, Π.Ζουμπουλάκη, Στ. Λυδάκη. Η μαθητεία δίπλα στους Κίτσο Μακρή και Χρύσανθο Χρήστου της πρόσφεραν γνώση και κυρίως αγάπη στην παράδοση και την ανάδειξη της μέσα από τις δημιουργίες της στο Εργαστήριο Χειροποίητων Υφαντών που λειτούργησε για τριάντα και πλέον χρόνια αφήνοντας καλλιτεχνική παρακαταθήκη και μοναδικό αποτύπωμα σε χώρους και οικίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η μετάβαση ως μετεξέλιξη στο χώρο των εικαστικών αναδείχθηκε από την Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη παράλληλα με άλλες δράσεις και αφορούν σε έργα και εγκαταστάσεις με κύριο χαρακτηριστικό το χρώμα που συμπορεύεται με ποικίλα υλικά όπως κλωστές, ξύλο, μέταλλο, νέον, plexiglas. Συμμετέχει σε ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια ως εισηγήτρια, ενώ αναλαμβάνει την επιμέλεια εκθέσεων και σχετικών διοργανώσεων. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Βόλο, στο Art Space στη Σαντορίνη, στην Αθήνα και αλλού.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Η έκθεση έργων “μεταΜΟΡΦώΣΕΙς” λειτουργεί στο Χώρο Τέχνης δ. 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.