Ολοκληρώνεται στις 14 Απριλίου η έκθεση «Συνειρμοί»

Των Β. Νιμπή και Θ. Πατακιούτη, στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Ολοκληρώνεται στις 14 Απριλίου η λειτουργία της φωτογραφικής έκθεσης «Συνειρμοί», που φιλοξενείται στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλαιά Βόλου).
Η έκθεση περιλαμβάνει τις φωτογραφικές εργασίες των Βασίλη Νιμπή και Θοδωρή Πατακιούτη, με τίτλους «Νυχτερινός επισκέπτης» και «Αποσυνδέσεις» αντίστοιχα.
Οι δύο φωτογράφοι, με κοινό σημείο αναφοράς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου, εικονοποιούν την αλληλεπίδρασή τους με τις έννοιες «τρένο» και «σταθμός», επιλέγοντας την ερμηνεία που αντανακλά την προσωπική τους σχέση με το νόημα και τον συμβολισμό των λέξεων.
Η καταγραφική προσέγγιση του Βασίλη Νιμπή, με έμφαση στην αισθητική των εικόνων, τραβηγμένων αποκλειστικά τις νυχτερινές ώρες, συμβάλλει στην εξιδανίκευση του χώρου και τη μεταμόρφωσή του στον μαγικό κόσμο των τρένων που θαύμαζε από παιδί.
Η πειραματική προσέγγιση του Θοδωρή Πατακιούτη και η απόφασή του να βρίσκεται ταυτόχρονα πίσω και μπροστά από την κάμερα, αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τη φωτογραφία ως μέσο αποδοχής και διαχείρισης των εμμονών και του άγχους του. Η κίνηση και οι αφηρημένες φόρμες εκφράζουν την εσωτερική του κατάσταση. Για εκείνον ο σταθμός λειτουργεί συμβολικά ως τόπος διαρκών αναχωρήσεων και αφίξεων, αποσυνδέσεων και επανασυνδέσεων, ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που χαρακτηρίζει και τη ζωή του.

Η επιμέλεια της έκθεσης και το mentorship έγινε από τον Γιάννη Στρατουδάκη και τη Νατάσα Καρακατσάνη. Η έκθεση διοργανώνεται από την Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων Δήμου Βόλου και τελεί υπό την αιγίδα της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Υπεύθυνη προώθησης είναι η Αγγελική Πατακιούτη και χορηγός επικοινωνίας ο ASTRA.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Αίγλης Δημόγλου και του Γιάννη Κουτή, οι οποίοι στήριξαν το εγχείρημα και πίστεψαν στη σημασία της υποκειμενικής προσέγγισης και του φωτογραφικού διαλόγου των εργασιών, χωρίς, δυστυχώς, να προλάβουν να τις δουν στους τοίχους του Μουσείου της Πόλης του Βόλου.
Η έκθεση είναι ανοιχτή, κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου της Πόλης του Βόλου (τα πρωινά Τρίτη έως Παρασκευή 9.00 – 14.00, επιπλέον τα απογεύματα Τετάρτης και Παρασκευής 18.00 – 21.00, καθώς επίσης Σάββατο και Κυριακή 10.30 – 13.30).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.