Ομιλία του καθηγητή Γ. Παπαγεωργίου για το ιατρικό έργο του Αγίου Λουκά

Σήμερα το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Βόλου

Με πολύ μεγάλη οργανωτική επιτυχία και τεράστια προσέλευση ασθενών, συνοδών και κοινού, συνεχίζεται στο Νοσοκομείο Βόλου, η έκθεση «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ» του Ευθύμιου Βαρλάμη.

Η Έκθεση παρουσιάζεται στην Αίθουσα Υποδοχής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο», και αποτελείται από δεκατέσσερα μεγάλων διαστάσεων έργα ζωγραφικής, σε έναν χώρο που ειδικά για την έκθεση διαρρυθμίστηκε.

Είναι η πρώτη φορά που η διάσημη πλέον συλλογή του αείμνηστου καλλιτέχνη, Ευθυμίου Βαρλάμη, παρουσιάζεται μέσα στο χώρο ενός νοσοκομείου. Και αυτό έγινε κατορθωτό χάρις στην αγαστή συνεργασία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος» με τη διοίκηση του Νοσοκομείου του Βόλου και κυρίως με τον διοικητή κ. Ματθαίο Δραμητινό και τον Υποδιοικητή κ. Χαρίλαο Αποστολίδη, αλλά και την πλήρη υιοθέτηση από τους εργαζόμενους στον χώρο.

Συνδιοργανωτές της Έκθεσης, εκτός της «Μαγνήτων Κιβωτού» και του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο», είναι επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου και οι «Ιατροί της Αγάπης», ενώ την επιμέλεια έχει το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας και το Μουσείου Τέχνης Βάλντφιρτελ (Kunstmuseum Waldviertel) Schrems Αυστρίας, ενώ καθοριστική ήταν η οικονομική στήριξη του ΕΒΟΛ, δια του προέδρου του Δ.Σ. Νικήτα Πρίντζου.

Καταληκτική παράλληλη εκδήλωση της Έκθεσης, που ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλίας του Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητή της Χειρουργικής κ. Γεωργίου Κ. Παπαγεωργίου, με θέμα, «Το ιατρικό έργο του Αγίου Λουκά της Κριμαίας». (Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο»).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.