OPEN CALL: Το παιχνίδι ενώνει τους πολιτισμούς!

Πρόσκληση συμμετοχής σε εργαστήρια και δράσεις παιχνιδιού.

«Θέλεις να γνωρίσεις την πόλη σου με διαφορετικό τρόπο? Έχεις της διάθεση να γνωρίσεις διαφορετικές κουλτούρες? Σε διακατέχει παιχνιδιάρικη διάθεση? Τότε πληρείς τα κριτήρια για να δηλώσεις συμμετοχή στα εργαστήρια και δράσεις μας! Από τη 1 έως τις 29 Απρίλη γνωρίζουμε την πόλη μας και φέρνουμε σε επαφή κατοίκους της τοπικής κοινότητας (Ομάδα Α) και νιόφερτους κατοίκους της πόλης, πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο φιλοξενίας Μόζα και τους ξενώνες ανηλίκων και νέων ενηλίκων της Άρσις (Ομάδα Β), μέσα από αυτό που έχουμε κοινό: τη διάθεση για παιχνίδι! Απευθυνόμαστε σε ηλικίες 16 έως 25 αλλά τα όρια είναι ευέλικτα!» Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Ποιος, Πού & Πότε;

 Εργαστήρια παιχνιδιού (Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», 2ος Όροφος, Μεταμορφώσεως 3, Βόλος)
Ομάδα Β│ Σάββατο 1 Απριλίου, 12:00 – 18:00
Ομάδα Α│ Κυριακή 2 Απριλίου, 12:00 – 18:00
Ομάδα Α & Β│ Σάββατο 8 Απριλίου, 12:00 – 15:00

 Δράσεις παιχνιδιού
Ομάδα Α & Β │ Κυριακή 23 Απριλίου, 12:00 – 15:00
La petite Cantine, Πυράσσου 12, Βόλος
Ομάδα Α & Β │ Σάββατο 29 Απριλίου, 12:00 – 15:00
Εξοχικόν Κέντρον Αύρα, Παραλία Αναύρου, Βόλος

Λεπτομέρειες

 Εργαστήρια παιχνιδιού
Τα δυο εργαστήρια παιχνιδιού θα κατευθύνουν έμπειρες εκπαιδεύτριες από την Ελλάδα και την Ισπανία. Εκεί θα δημιουργήσουμε τις βάσεις για τη γνωριμία και το δέσιμο των δύο ομάδων με σκοπό τη συμμετοχική διαμόρφωση των δράσεων που θα ακολουθήσουν, δράσεων παιχνιδιού!
 Δράσεις παιχνιδιού
Σε συνέχεια των Εργαστηριών παιχνιδιού θα πραγματοποιηθούν δυο Δράσεις παιχνιδιού. Γευματίζοντας και παίζοντας δημιουργούμε την ‘πλατφόρμα’ όπου και οι δυο ομάδες θα αναμειχθούν και θα διαδράσουν μέσα από τα παιχνίδια που θα έχουν προσδιοριστεί και δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.

Δήλωση Συμμετοχής

Για δήλωση συμμετοχής εδώ

Η πρόσκληση σε συμμετοχή αφορά και στις 4 εκδηλώσεις (2 Εργαστήρια παιχνιδιού και 2 Δράσεις παιχνιδιού) μιας και αποτελούν το ένα συνέχεια του άλλου. Είστε όλοι και όλες ευπρόσδεκτοι! Τα εργαστήρια, τα παιχνίδια και τα γεύματα είναι δωρεάν. Προσοχή όμως, θα τηρηθεί προτεραιότητα συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.

Τι είναι το TAVLI Project

Ποιος; Είμαστε μια ομάδα που ερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συναντούν ο ένας τον άλλον και μοιράζονται εμπειρίες μέσα από το παιχνίδι.
Τι κάνουμε; Ξεχυνόμαστε στην πόλη, ανακαλύπτοντας μέρη όπου ο κόσμος παίζει παιχνίδια -μιλώντας, ρωτώντας, παίζοντας. Μέσα από τις δράσεις μας δημιουργούμε μία πλατφόρμα για διαπολιτισμική επικοινωνία. Φέρνουμε σε επαφή άτομα και ομάδες που μοιράζονται τον ίδιο φυσικό και κοινωνικό χώρο.
Γιατί; Βιώνουμε προκλήσεις σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και αναζητάμε τρόπους που θα διαμορφώσουν μια πιο δυνατή και υποστηρικτική κοινότητα.
Πού; Στην περιοχή Βόλου-Νέας Ιωνίας. Στο δημόσιο χώρο, σε πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμους, δρόμους, καφενεία, όπου υπάρχει δυνατότητα για παιχνίδι.
Πότε; Από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο.
Βιογραφικό TAVLI Project
To TAVLI Project ξεκίνησε τη δράση του το 2016 και η ομάδα του μεγαλώνει συνεχώς. Απευθύνεται προς όλους και είναι πάντα ανοιχτό σε νέες συνεργασίες.
Der Backgammon Platz│Οκτώβριος-Νοέμβριος 2016
Με την υποστήριξη του Κοινωνικοπολιτιστικού Οργανισμού Schuhfabrik e.V. δημιουργήσαμε μία κινητή εγκατάσταση που περιπλανήθηκε στους δημοσίους χώρους της πόλης Ahlen, North Rhine-Westphalia, Γερμανία. Στόχος η δημιουργία ενός χώρου όπου φορείς διαφορετικού πολιτισμού συναντιούνται με αφορμή ένα παιχνίδι τάβλι. Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/DerBackgammonPlatz/
TAVLI Project│Δεκέμβριος 2016 – Μάιος 2017
Το TAVLI Project κατά την περίοδο Δεκεμβρίου-Μαΐου πραγματοποιεί έρευνα χαρτογράφησης των επιτραπέζιων παιχνιδιών που επιτελούνται στο δημόσιο χώρο στην πόλη του Βόλου και φέρνει σε επαφή κατοίκους του Βόλου και πρόσφυγες μέσα από μία σειρά εργαστηρίων και δράσεων/δραστηριοτήτων.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Website: www.tavliproject.com/
Youtube Channel: www.youtube.com/channel/UCjnAbNsqoHw5NH5A0cOJRRw
Facebook page: www.facebook.com/tavliproject/
Ε-mail: [email protected]
Επικοινωνία
Διαχειριστής: Δημήτριος Ζάχος-cultural manager
Τηλέφωνο: +30 694 160 6502
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: [email protected]

Το TAVLI Project υποστηρίζεται από το START-Create Culture Change, ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Robert Bosch (Robert Bosch Stiftung) σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων Γερμανίας (Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V)
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου Πυρήνας Πολιτισμού, την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Danish Refugee Council, και το Εργαστήριο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
TAVLI Project_Photo_2

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.