Παν. Αυγερινός : Εάν ένα τραγούδι δεν προβληματίζει ή δεν προκαλεί συναισθήματα δεν είναι επιτυχημένο

Ο αξιόλογος τραγουδοποιός, μιλά για τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Εμείς οι μόνοι»

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική στην ηλικία των έξι στην αρχή πιάνο κι αργότερα κιθάρα. Είναι τελειόφοιτος του Φυσικού Αθηνών, το οποίο εγκατέλειψε για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Ο τραγουδοποιός Παναγιώτης Αυγερινός εγκαινίασε τη συνεργασία του με το Ogdoo Music Group το 2021 με την κυκλοφορία του album «Εμείς Οι Μόνοι» που μέσα από το ομότιτλο τραγούδι καταφεύγει σε μια διαμαρτυρία για όλους εκείνους που τους πήραν τα όνειρα. Ο Παναγιώτης Αυγερινός μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για την τρίτη του προσωπική δουλειά, η οποία με τον στίχο και τη μουσική προβληματίζει και ταυτόχρονα ταξιδεύει τον ακροατή δείχνοντάς του έναν δρόμο αλλαγής.

Το «Εμείς οι μόνοι» είναι ένα τραγούδι που σε κάνει να αισθάνεσαι με τον στίχο, να προβληματίζεσαι και να ταξιδεύεις με τη μουσική. Αυτός είναι ο στόχος των τραγουδιών σας;

Νομίζω ότι εάν ένα τραγούδι και ειδικά στις εποχές μας δεν καταφέρνει να προβληματίζει ή να ταξιδεύει, ή να κάνει τον άλλον να κλαίει ή να γελά δεν είναι ένα επιτυχημένο τραγούδι. Εγώ προσπαθώ κυρίως να προβληματίζω και με όποιο τρόπο μπορώ είτε με λίγο πιο αιχμηρό είτε πιο λείο, να πω δύο πράγματα σ’ αυτούς που με ακούνε για το πως θα πάμε παρακάτω ή τι χρειάζεται για να πάμε παρακάτω, πάντα κατά την άποψή μου.

Οι στίχοι και η μουσική σε όλο τον δίσκο είναι δικοί σας;

Αυτός ο δίσκος είναι στίχοι, μουσική, ηχοληψία, μίξη, παραγωγή δική μου δουλειά όλη, εκτός από τον αδερφό μου που έπαιξε τύμπανα κι έναν φίλο μου που έπαιξε πιάνο σε ένα τραγούδι κι έκανε την ενορχήστρωση. Κατά τα άλλα τα έχω κάνει όλα μόνος μου. Πάντα η συνεργασία με άλλους μουσικούς, σου δίνει κάτι παραπάνω. Λόγω συνθηκών όμως, επειδή ο δίσκος γράφτηκε και ηχογραφήθηκε στην καραντίνα, επειδή είχα την τύχη να έχω και ένα στούντιο στο σπίτι μου κι επειδή είχα την τύχη η γυναίκα μου να είναι έγκυος και να μην μπαινοβγαίνει κόσμος, τα έκανα μόνος μου, αλλιώς ιδανικά θα ήθελα να παίξω με συναδέλφους, που εκτιμώ. Το τραγούδι «Εμείς οι μόνοι» έγινε με αφορμή έναν συνάδελφό μου, που με πήρε τηλέφωνο στην πρώτη καραντίνα και μου είπε ότι ψάχνει δουλειά ως αποθηκάριος, βγάζοντας και μία απόγνωση γι’ αυτό και έγραψα «εμείς οι μόνοι, που υπάρχουμε στα όνειρά μας μόνοι», γιατί μας τα έχουν στερήσει τα όνειρα.

Μέσα από το τραγούδι υπάρχει μια έκφραση παραπόνου αλλά και διαμαρτυρίας ταυτόχρονα;

Είναι διαμαρτυρία, δεν είναι παράπονο. Κάθε άνθρωπος πιστεύω ότι πρέπει να έχει ως δεδομένο ότι το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα. Όταν του το στερείς αυτό, δεν είναι παράπονο είναι διαμαρτυρία ως προς αυτόν που του το στέρησε. Γι’ αυτό και έχω γράψει έτσι το τραγούδι.

Σε ένα από τα τραγούδια σας συμμετέχει και ο Χρήστος Δάντης. Πως προέκυψε η συνεργασία σας;

Με τον Χρήστο είμαστε πολύ καλοί, συνεργαζόμαστε από το 2010. Τον θεωρώ τη μεγαλύτερη φωνή της Ελλάδας. Του έστειλα το τραγούδι και μου είπε κατευθείαν ναι, με τα λόγια του να είναι παραπάνω από κολακευτικά. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη συνεργασία.

Τώρα κυκλοφορεί ο δίσκος, τα νέα τραγούδια. Έχοντας αφήσει πίσω μας την καραντίνα, τι άλλο έχετε στο πρόγραμμα;

Θα πάω στη Μήλο το καλοκαίρι με τη γυναίκα μου και το παιδί μου που είναι 45 ημερών να καθίσουμε εκεί το καλοκαίρι. Τον Σεπτέμβριο έχω κανονίσει κάτι, όμως προς το παρόν δεν έχω νέα συναυλιακά. Σίγουρα όμως θα συνεχίσω να γράφω τραγούδια κι ελπίζω κάπου να τα παρουσιάσω αυτά τα τραγούδια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.