Παράταση της διάρκειας της έκθεσης της Μαρίας Ανδρομάχης Χατζηνικολάου

Η μεγάλη προσέλευση του φιλότεχνου κοινού καθώς και οι επισκέψεις σχολείων και ομάδων φοιτητών με καθηγητές του Π.Θ. οδήγησαν τελικά στην παράταση της διάρκειας της έκθεσης της Μαρίας Ανδρομάχης Χατζηνικολάου με τίτλο ”Life Patterns” (Μοτίβα Ζωής) μέχρι την 19η Μαΐου 2017 στο Χώρο Τέχνης ”δ.” Χατζηαργύρη 4 Βόλος.

Όπως αναφέρεται, «η περιήγηση στην έκθεση φέρνει στον επισκέπτη συναισθήματα χαράς και νοσταλγίας με τις πολύτροπες εικαστικές επεμβάσεις της Χατζηνικολάου για μια εποχή που το θέμα της έκθεσης (τσιμεντοπλακάκια ΜΕΦΣΟΥΤ) ήταν κυρίαρχο στους χώρους κατοικίας, δημοσίων κτηρίων, ναών και χώρους διασκέδασης. Μνήμες αναμοχλεύονται από τους παλαιότερους οι οποίες μεταφέρονται στους νεότερους οι οποίοι με τη σειρά τους δείχνουν ενδιαφέρον να μάθουν διάφορα γύρο από τα τσιμεντοπλακάκια (τρόπο κατασκευής, σχέδια, καλούπια, χρωματισμούς κ.λ.π). Η βοήθεια για την ενημέρωση των παραπάνω έρχεται από την έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η καλλιτέχνης και παρουσιάζεται με φωτογραφικό υλικό της εποχής λειτουργίας του εργοστασίου ΜΕΦΣΟΥΤ καθώς και με στοιχεία που αναφέρονται σε παραγγελίες, τιμές, τρόπους περάσματος πλακιδίων, αντίγραφα επιστολών, κατάλογο σχεδίων του 1930 κ.λ.π .

Με όλα τα παραπάνω η Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου παρουσιάζει μία μοναδική εικαστική έκθεση και έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον φιλότεχνων και μη.

Ώρες λειτουργίας : TΡ. ΤΕΤ. ΠΕΜΤ. ΠΑΡ 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00
ΣΑΒΒ. 11:00 – 14:30. ΚΥΡ. ΔΕΥΤ. Κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.