Παράταση της έκθεσης γλυπτικής

Της Βασιλικής Πέρκα στο «Μουσείο Τσαλαπάτα»

Εικαστικό γεγονός για την πόλη μας αποτελεί η Έκθεση Γλυπτικής της Βασιλικής Πέρκα, που λειτουργεί από τις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, με τον τίτλο: «10 Χρόνια Δημιουργίας».

Η έκθεση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, δέχεται πλήθος επισκεπτών, και περιλαμβάνει δείγματα δουλειάς της επιτυχημένης Γλύπτριας της τελευταίας δεκαετίας.

Η διάρκεια της έκθεσης ήταν μέχρι την 8η Ιανουαρίου 2018, ημέρα κατά την οποία ξανάρχισαν τα Σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Επειδή ήδη είχε εκφραστεί αυξημένο ενδιαφέρον από σχολικές τάξεις να επισκεφθούν την έκθεση και να συνομιλήσουν με την Γλύπτρια, αλλά και από ομάδες φιλοτέχνων που λόγω της εορταστικής περιόδου δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν την έκθεση, με την σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Ο.Π., παρατείνεται την διάρκειά της μέχρι την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Από την πλευρά του φορέα υλοποίησης της Έκθεσης, της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος, και της Γλύπτριας, Βασιλικής Πέρκα, θα τηρηθούν οι όροι με τους οποίους ξεκίνησε η συνεργασία με το Π.Ι.Ο.Π και θα καταβληθεί εκ νέου προσπάθεια αύξηση της, ήδη πολύ μεγάλης, επισκεψιμότητας της Έκθεσης και του Μουσείου συνολικά.

Παράλληλα ετοιμάζονται και θα οργανωθούν και κάποιες παράλληλες δράσεις στο διάστημα αυτό, για τις οποίες έγκαιρα θα ενημερωθούν οι φιλότεχνοι της πόλης μας. Τα εγκαίνια της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑΣ Ν. & Σ. ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου, του Διοικητικού Συμβουλίου της «Μαγνήτων Κιβωτού», της κυρίας Αλεξάνδρας Τράντα, εκπροσώπου της Προέδρου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς κ. Σοφία Στάικου, και πλήθους φιλοτέχνων.

Η Έκθεση Γλυπτικής, με τον τίτλο: «10 Χρόνια Δημιουργίας», και έχει αναδρομικό χαρακτήρα. Περιλαμβάνει δείγματα δουλειάς της επιτυχημένης γλύπτριας Βασιλικής Πέρκα, της τελευταίας δεκαετίας, που εξακολουθεί να δημιουργεί με πηλό, υλικό δύσκολο και ευάλωτο στην επεξεργασία του.

Τρεις είναι οι ενότητες των έργων που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση.Η πρώτη περιλαμβάνει ανθρώπινες φιγούρες σε φυσικό μέγεθος. Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει μια σειρά μουσικών και χορευτών σε μικρότερο του φυσικού μέγεθος. Η τρίτη ενότητα αναφέρεται στο ζωικό και φυτικό βασίλειο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.