«Παρατηρώντας τον Πόνο των Άλλων»: Έκθεση φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 8.00 μ.μ., η περιοδική έκθεση «Παρατηρώντας τον Πόνο των Άλλων», στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά Βόλου). Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Δνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων Δήμου Βόλου και του 6ου Εργαστηρίου της ΑΣΚΤ Αθήνας, σε επιμέλεια των Γιώργου Καζάζη (διευθυντή, καθηγητή ΑΣΚΤ), Παναγιώτη Σιάγκρη (ΕΔΙΠ) και Ιωάννας Καφίδα (διδάσκουσας).

Στο πλαίσιο των επικοινωνιακών του δραστηριοτήτων το Στ’ Εργαστήριο της ΑΣΚΤ πραγματοποιεί ομαδικές εκθέσεις των φοιτητών, σε συνεργασία με γκαλερί, ιδρύματα και δημόσιους φορείς, με σκοπό την προβολή και ουσιαστικότερη κατανόηση του έργου του από το ευρύτερο κοινό.

Στην έκθεση παρουσιάζονται οι εργασίες 23 φοιτητών/τριών του Εργαστηρίου που προσπαθούν να θίξουν εικαστικά το ζήτημα της βιαιότητας των εικόνων και το πώς αντιλαμβάνονται σήμερα τον πόνο των άλλων, στην εποχή των κοινωνικών δικτύων και της υποκειμενικής ενημέρωσης από τα ΜΜΕ, τα οποία φιλτράρουν και παρουσιάζουν το γεγονός, είτε ωραιοποιημένο, είτε δραματοποιημένο.

Μέσα από το καλλιτεχνικό έργο γίνεται προσπάθεια να απαντηθεί κατά πόσο είναι ανθρώπινη ανάγκη ο εξωραϊσμός του πόνου και η ενοχή, αλλά και εάν η φύση επιβάλλει τελικά την συνύπαρξη αυτού του δυισμού. Η υποκειμενικότητα της είδησης, ο πόνος ως θέαμα και η προσέγγιση τους στο πλαίσιο της υποκειμενικότητας της τέχνης είναι τα ζητήματα που αναζητούν απαντήσεις μέσω της ιδιαίτερης βιωματικής και εικαστικής προσέγγισης των συμμετεχόντων. Απομένει στους θεατές η πρόκληση να αναγνωρίσουν για τον κάθε δημιουργό τι είναι αυτό που τους αγγίζει.

Συμμετέχουν: Στυλιανός Αξιωτάκης, Μαγδαληνή Αρώνη, Σταυρούλα Γεωργίου, Λένα Δουρμούσογλου, Έλενα Δραγατάκη, Αθηνά Καντέα Παπαδοπούλου, Ευγενία Καπάνταη, Φώτης-Μάριος Καρούτας, Αναστασία Κατωπόδη, Σοφία-Αλεξάνδρα Κουκουλίνη, Δημήτρης Λάμπρου, Έφη Λάσκαρη, Πάνος Μεϊντάνης, Δημήτρης-Κλάουντιο Μπαντουράκης, Ευάγγελος Νάνος, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Δημήτρης-Ραφαήλ Σημάδης, Νικόλας Τζούφας, Αντιγόνη Τσάρα, Γιώργος Τσιάκος, Σπυριδούλα Φειδεροπούλου, Αιμιλία Φιλιππάκου, Θεόδωρος Χιωτίδης.

 

Διάρκεια έκθεσης έως 30 Αυγούστου 2024

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 9:00-14:00, Σάββατο και Κυριακή 10.30 – 13.30 κι επιπλέον Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα 18.00 – 21.00. Δευτέρα κλειστά.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.