Ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου παρουσιάζει την Πέμπτη 23 Μαρτίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων FORUM (Δεληγιώργη 9) του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ το βιβλίο του Ιωάννη Φίκα με τίτλο «ο Κόσμος, η Πόλη και ο Άνθρωπος » Φιλοσοφικά Κείμενα, Εκδ. Νίκας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γ. Καλτσογιάννης –Δικηγόρος, Περιφερειακός Σύμβουλος και Κυριάκος Παπαγεωργίου – Νομικός. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Ο συγγραφέας παρουσιάζει την ιστορία της φιλοσοφίας από τις απαρχές της έως το μεσαίωνα. Είναι ένα εγχειρίδιο με τη ζωή και το έργο των σπουδαιότερων φιλοσόφων.

«Ο άνθρωπος σήμερα οφείλει να γνωρίσει το ευρύτερο πολιτιστικό του περιβάλλον, να αναζητήσει τις παγκόσμιες αξίες του ανθρώπου και ως πολίτης του κόσμου να αποκτήσει μία ανανεωμένη θεώρηση της φύσης και του ανθρώπου.

Επιπλέον χρειάζεται να εναρμονίσει τις αντιθέσεις μεταξύ της φιλοσοφίας της Δύσης και της φιλοσοφίας της Ανατολής, και να κατακτήσει με την εξάσκηση της αρετής την ευδαιμονία». Συνεργασία βιβλιοπωλείο «Γράμματα» Α. Αγιώτης – Β. Μαργιανού