Παρουσιάζεται σήμερα η «Εφημερίς των Κυριών: Τ’ όνειρο»

Μια ιδιαίτερη μουσικο-θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στην πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια

«Εφημερίς των Κυριών: Τ’ όνειρο»: Μια ιδιαίτερη μουσικο-θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στην πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και εκδότρια εφημερίδας, την Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν, παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στις 7 μ.μ., στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου-Διεύθυνση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι, σημειώνοντας τις καλύτερες κριτικές στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά μελοποιημένα ποιήματα της συγγραφέως σε πρωτότυπη μουσική. Σαν σε όνειρο η Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν συναντιέται με τη λυρική ποιήτρια Σαπφώ και μέσα από τους διαλόγους τους παρουσιάζονται η ζωή, το έργο τους και οι αγώνες τους για τη χειραφέτηση της γυναίκας. Η Καλλιρρόη Παρρέν, στην Αθήνα στα τέλη του 19ου αιώνα, αποφασίζει να ακολουθήσει το επάγγελμα της δημοσιογραφίας. Έτσι γίνεται η πρώτη Ελληνίδα δημοσιογράφος, εκδότρια και διευθύντρια, όταν το 1887 άρχισε να εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Εφημερίς των Κυριών», η οποία συντασσόταν αποκλειστικά από γυναίκες και απευθυνόταν σε γυναίκες. Σημειώνεται τέλος ότι δυστυχώς, λόγω δε του μεγάλου ενδιαφέροντος για την παράσταση οι προσκλήσεις –ισάριθμες με τις υπάρχουσες θέσεις του θεάτρου- έχουν εξαντληθεί».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.