Παρουσιάζεται στον Βόλο το συλλογικό έργο «Εννέα Ήρωες, οκτώ ιστορίες»

Oι εκδόσεις Εύμαρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του συλλογικού έργου “ΕΝΝΕΑ ΗΡΩΕΣ, ΟΚΤΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ”, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στις 6.30 μ.μ. στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου (Δημητριάδος 263, Βόλος)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Τατιάνα Αβέρωφ, συγγραφέας, Ροσσάνα Πώποτα δημοσιογράφος.
Σύντομα αποσπάσματα από τα διηγήματά τους θα διαβάσουν οι: Κατερίνα Ιορδάνου, Βαγγέλης Μαγγανάς, Μαρία Μαραγκουδάκη, Βικτώρια Σαμαρά, Βίλλη Στελλάκου και Γιάννης Τσουκάτος
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τους συγγραφείς. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος

Τατιάνα Αβέρωφ, Κατερίνα Ιορδάνου, Βαγγέλης Μαγγανάς, Μαρία Μαραγκουδάκη, Γιάννης Πλιάγκος, Βικτώρια Σαμαρά, Βίλλη Στελλάκου, Ειρήνη Ταμβάκη, Γιάννης Τσουκάτος
Εννέα συγγραφείς, χωρίς καμιά συνεννόηση μεταξύ τους, επινοούν έναν μυθιστορηματικό ήρωα και στη συνέχεια ο καθένας συνθέτει ένα σπαρταριστό διήγημα με πρωταγωνιστές τους ίδιους –αλλά και τόσο διαφορετικούς– εννέα χαρακτήρες.
Ένα πρωτότυπο παιχνίδι δημιουργικής γραφής, ένα στοίχημα συγγραφικό που μας χαρίζει οκτώ απροσδόκητα διηγήματα. Οκτώ ευφάνταστες και ανατρεπτικές εκδοχές της αλήθειας που φέρουν το ξεχωριστό στίγμα του κάθε συγγραφέα.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Τίποτα από όσα περιγράφονται σε αυτές τις ιστορίες δεν υπάρχει. Κανένας ήρωας, κανένας Ρομπέρτο μπάρμαν, κανένας κύριος υπουργός και κανένας ψάλτης που τον λένε Χαραλάμπη. Ούτε βέβαια η Ζωή και σίγουρα ο κύριος Ος και σε καμιά περίπτωση η διπολική δημοσιογράφος Νάγια. Ο Σάκης ο ξινός δεν θα εξαπέλυε ποτέ τη μιζέρια του δημοσίως και η Καταρίνα δεν θα σπαταλούσε ούτε δευτερόλεπτο από τα δεκαεννιά της χρόνια για τον Αμερικάνο που θρηνούσε τον χαμένο του γιο στο World Trade Center.

Ή μήπως δεν είναι καθόλου έτσι; Μήπως αυτές οι ιστορίες υπήρχαν στην ατομική μνήμη εκείνων που τις έγραψαν; Μήπως αυτό το συλλογικό έργο –παιχνίδι δημιουργικής γραφής– τοποθετείται ανάμεσα στο ατομικό και το συλλογικό; Μήπως υπάρχουν τελικά “Εννέα ήρωες – οκτώ ιστορίες;”
Εκδόσεις Εύμαρος, 2018, 152 σελίδες, ISBN 978-618-5162-24-5, Τιμή: € 10,00

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.