Παρουσίαση σήμερα του βιβλίου του Αλέξανδρου Ψυχούλη «Τα τσίπουρα στον Βόλο»

Οι εκδόσεις νήσος προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Ψυχούλη, «Τα τσίπουρα στον Βόλο», σήμερα Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, 8.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Τσικρίκη (1ος όροφος), Γαμβέτα 6 και Ιάσονος, Βόλος. Ομιλητές: Χρύσα Δραντάκη, Ιστορικός Τέχνης, Ιωάννα Λαλιώτου, Ανθρωπολόγος, Θάνος Σταθόπουλος, Συγγραφέας, Ελένη Ψυχούλη, Συντάκτρια γαστρονομίας, Αλέξανδρος Ψυχούλης, Εικαστικός-Συγγραφέας, Είσοδος ελεύθερη.
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Το εγχειρίδιο απευθύνεται στον «ξένο», σ’ αυτόν που φτάνει στην πόλη του Βόλου, όχι απλά για να πιει τσίπουρα, αλλά για να φτάσει πίνοντας, τσιμπώντας και συζητώντας στην κατάσταση της συλλογικής πληρότητας, του συντονισμού, της ομοψυχίας, στη γλυκιά αίσθηση της χαμηλής αιώρησης και στην ψευδαίσθηση ότι η ζωή είναι εξαιρετικά απλή.
Στον ντόπιο το κείμενο θα προσφέρει την απαιτούμενη απόσταση για να κατανοήσει καλύτερα αυτό το «οικείο» που τον συναρπάζει, καθώς εξετάζει μία- μία τις παραμέτρους που συνθετικά απαιτούνται για να αποκτήσει η τσιπουροσυνεύρεση τα χαρακτηριστικά μιας εμπειρίας που δεν βλέπουμε την ώρα να ξαναζήσουμε..

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στο Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Παναγιώτη Τέτση. Σήμερα είναι καθηγητής Τέχνης και Τεχνολογίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2017 διευθύνει το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο « Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός, σχεδιαστικές και καλλιτεχνικές πρακτικές για την παραγωγή της καθημερινής ζωής »
Το εικαστικό του έργο αποτελείται από διαδραστικές ή μη εγκαταστάσεις στο χώρο , ζωγραφική, γλυπτική και animation. Έχει πραγματοποιήσει 25 ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το 1997 του απονέμεται το βραβείο Benesse για το έργο του Black Box με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 47η Biennale της Βενετίας